Egy előző cikkemben már megosztottam, hogy a nótórius körömrágóként hogyan ápolom a kezeimet úgy, hogy egy stresszesebb időszakban se nézzenek ki rettenetesen... Most pedig hozok 10 szuper példát arra, hogy a rövid köröm igenis lehet szexi, nőies és ápolt is egyben - mindig van remény, még annak is, akinek esélye sincs hosszú körmöket csináltatni vagy növeszteni!

1.A cserebogár

Ez a gyönyörű, fényjátékos-zöldes árnyalat főleg azért jó választás, mert a színváltásnak köszönhetően kicsit hosszabbnak tűnhetnek a körmeid - ezt még nem próbáltam a sajátjaimra, de most határozottan megjött a kedvem hozzá...

 

2.A trükkös

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nails on fleek pour affronter ce vendredi. #nailpolish #manoirmanicontest #halfmoonnails #halfmoonmanicure #nailart

Tonpetitlook (@tonpetitlook) által megosztott bejegyzés,

Na, ilyenem viszont már volt és imádtam: a legapróbb körömből is képes voltam optikailag nagyobbat csinálni csupán azzal, hogy hagytam egy ívet a körömágyamnál - magadnak macera lesz megcsinálni, de állj neki, mert megéri!

 

3.Az egyszínű

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Shellac Saturdays are fun 😊 @mylittlepony613 @amcfawnn @king.rikki @mrsdeane 😍❤

Kate Glenwright (@nailattic.kateg) által megosztott bejegyzés,

Ha engem kérdezel, szerintem a rikító színek határozottan jobban mutatnak rövid körmökön - tudom, ezzel a kijelentéssel csak óvatosan, nehogy leszedje a fejemet a fél internet, de ez van, ez a véleményem: ha rikít, nyugodtan kend a rövidke körmeidre, sokkal menőbben fog kinézni, mint óriáskarmokon!

 

4.A majdnemnatúr

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

💅💅💅💅💅💅💅💅💅 . . . #pretty #naturallooking #nails #shortnails #shortmanicure #like4like #follow4follow

APNails -UK- (@ampnail27) által megosztott bejegyzés,

Sokat dob még a csutkakörmökön is (igen, ez tapasztalat), ha a natúr, rózsaszínes lakkodra még pöttyözöl egyet-kettőt. Nem tudom elmagyarázni miért, de optikailag sokat segít rajtuk, próbáld ki!

 

5.Az egyedi minták

Ha úgy érzed, nem fér rá a körmödre egy díszítés se, legyen az egész egy nagy, kreatív minta! Nem próbáltam még ezt a fajta manikűrt sem, de nagyon bejön, szerintem valami ilyesmi lesz a következő...

 

6.A fekete-fehér

Amikor régebben úgy gondoltam, hogy körömrágósként meg sem érdemlek egy szép manikűrt, csak álmodoztam a fekete és a fehér ütős kombójáról... Aztán eldöntöttem, hogy nem lehetek a nailshame áldozata (nem tudom, létezik-e ilyen kifejezés, de szerintem biztos) és kilakkoztam magamnak pont ilyenre - imádtam!

UPDATE: nem bírtam ki, megnéztem, és létezik a #nailshame - legközelebb, ha gáznak érzem a körmöm egy képen, használom ezt a hashtaget. Hahh. Ma is tanultam valamit.

7.A matt

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#squovalnails #shortnails #yellownails #mattenails #nail2inspire

M-way nails (@m_way_nails) által megosztott bejegyzés,

Mindig az volt az érzésem még a matt körömlakkok feltalálása előtt, hogy valahogy nem tesz jót a rövidke manikűrömnek a fényesség, aztán idővel kiderült,  hogy igazam volt. Mióta matt termékeket használok, sokkal jobban állnak a színek még a csutkára rágott kézfejeimen is - ha még sokáig szeretnéd a rövid körmös menők táborát erősíteni, nevezz be néhány ilyen lakkra, totál megéri.

 

8.A változatos

Ugye, mennyire jól néz ki ez a manikűr még ezeken a rövidke körmökön is? Szerintem ne félj akkor se, ha éppen két centisre törted vagy rágtad őket, egy kis kreativitás mindent megment, még a leggázabb körmöket is. Amúgy tud valaki szinonimát a köröm-szóra?

9.A random

Ha te is épp buzgón "írod" a körömnaplód, mint ennek a manikűrnek a tulajdonosa, érdemes majdnem minden nap valami újjal előrukkolnod... Ezt az összeállítást én például imádom, kábé ennyire rágom rövidre a körmeimet minden durvább hetemen, úgyhogy ha megint fogyózom és menstruálok egyszerre, tuti kifestem majd ilyenre!

 

10.A sima fekete