A Preemadonna a Kickstarteren indított kampányt találmányának, a Naibotnak, ami a leírás szerint egy okostelefonról működő körömnyomtató. Ha ez így nem lenne elsőre teljesen világos, akkor mondom, hogy annyiról van szó, hogy a mini, hordozható nyomtatót össze lehet hangolni az okostelefonoddal, amin tetszőlegesen kiválaszthatsz akármilyen képet, majd rákattintasz a nyomtatásra – a minta pedig papír helyett egyenesen a körmeidre kerül. Ja, és mindez nagyjából 5 másodperc alatt történik meg. Tényleg szinte hihetetlen a látvány.

 

The Nailbot prints pictures from your smart phone right onto your nail! 💅 #nailbot #insiderbeauty

BEAUTY INSIDER (@insiderbeauty) által megosztott bejegyzés,

A körömnyomtató láthatóan sokaknak bejött, mert a Kickstarteren az első 200 darabot (kedvezményes áron) már elő is rendelték belőle, így most már csak 199 dollárért (nagyjából 55 ezer forint) lehet előrendelni a csodamasinát, amivel aztán tényleg gyakorlatilag bármit lehet a körmeidre nyomtatni, amit a telefon képernyője elbír: a családi fotókat, a macskád képét, és igen, emojikat is.

Az egyébként nekem külön szimpatikus, hogy a cég nem titkolt szándéka, hogy ha már úgyis technológiai vonalon mozognak, és elsősorban fiatal lányok a célközönségük, akkor bevonják őket a fejlesztésbe is. A nyomtatóra ugyanis kódot is lehet írni, így tulajdonképpen „megírhatod” a saját emojidat, amit aztán a körmödre nyomtatsz. A lányok így motiválttá válhatnak, hogy elkezdjenek ismerkedni a programozással, szóval még az is lehet, hogy ha anyut vagy aput meg lehet fűzni, és beruháznak az egyébként nem túl olcsó szórakozásra, akkor cserébe 10 év múlva az Apple-nél dolgozó gyerek befizeti őket valami menőbb floridai nyugdíjas otthonba. Lehet, hogy kéne vennem egyet az unokahúgomnak?