Azt már régóta sejtettem, hogy a körmeim formája - és persze színe is - meghatározza az összképet. Amikor pici és szögletes, rózsaszín manikűröm volt, megpróbáltam lőni róla egy jó képet, de egyszerűen nem sikerült a szép fotó: vagy az ujjaim tűntek extra rövidnek, vagy a körmeim. Valahogy nem jött össze az a szép, kecses, hosszú ujjas kéz, amit úgy irigylek egy csomó körmös Insta-poszttól... 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Louise Whitbread (@louisewhitbread) által megosztott bejegyzés,

Arra már rájöttem, hogy a szín marha sokat számít. Csináltam is egy összeállítást azokról az árnyalatokról, amik szerintem nagyon menők rövid körmökön is, de az ujjhosszabbításnak még nem lettem szakértője. De majd most! Az amerikai InStyle egyik cikkében ugyanis azt állítja a New Yorkban található Sundays Studio nevű szalon alapítója, Amy Ling Lin, hogy - dobpergés -

az ovális körömforma a nyerő, ha hosszú ujjakat akarsz. 

"Mindig azt javaslom a klienseknek, hogy a széleken egyenes, de a végeken lekerekített, enyhén ovális formát válasszanak" - mondta Ling Lin. 

kormok-hosszabbujjak.png

Van benne némi igazság: a szögletes körmök lezárják az ujjaid, az oválisak pedig optikailag megnyújtják, természetes hosszúságot kölcsönözve nekik. Ami pedig még megnyugtatóbb, hogy Amy szerint ez a forma hosszú- és rövid körmű csajoknak is ugyanolyan szuperül áll. 

De van még egy fazon, amit kérhetsz a körmösödtől, ha annyira mégsem vagy oda a könnyed kerekítésért. Skyy Hadley, amerikai celebmanikűrös szerint a mandula formájú körmökkel is ugyanilyen hosszító hatást lehet elérni: nőiesebbé, dögösebbé, hosszabbá varázsolja az ujjaidat. Csak egy gond van vele: sokkal könnyebben sérül, mint az enyhén ovális forma.  

mandulakorom.png

Ez a forma tényleg hosszít (akár rövid, akár hosszú a manikűröd), csak eléggé kényes

És ezzel nem tudok nem egyetérteni: régebben, amikor sikerült végre megnövesztenem a körmeimet, ilyen fazont kértem a manikűrösömtől, és imádtam a végeredményt. Nagyjából mindenhol a csini körmeimet mutogattam, gyűrűket húztam az ujjaimra, imádtam - két napig. Aztán a lovardában beakadtam nyergelés közben, a bevásárlószatyor alulról megtörte a mutatóujjamon a körmöt, és így tovább. Egy hét után visszamentem valami fixebb formáért. Azóta picit szögletes körmeim vannak, de egy biztos: legközelebb ovális formát fogok kérni.