1. Ha szemüvegtisztító kendő nélkül indulsz el otthonról, az egész napod pokoli lesz.

2. Az eső az ősellenséged, ha pedig még szél is van hozzá, legszívesebben ki sem mennél a lakásból.

3. A tél számodra a leggyűlöletesebb évszak, hiszen amint beindul a fűtésszezon, akárhova lépsz be az utcáról, azonnal bepárásodik a szemüveged, és az orrodig sem látsz.

4. Elfelejtheted a műszempillát, de még a hosszító spirált is, mert a pilláid sajnos kifestett állapotban a szemüveged belső oldalához préselődnek.

5. Ha a zuhany alatt hajat is mosol, az kicsit olyan, mint az orosz rulett: sosem tudhatod biztosan, hogy a sampon helyett nem balzsamot, vagy esetleg tusfürdőt nyomsz-e a fejedre.

6. Már megtanultad, hogy sose feküdj le úgy aludni, hogy nincs karnyújtásnyira a szemüveged, mert ha éjjel arra ébredsz, hogy pisilned kell,  életveszélyes félálomban és félvakon eltapogatózni a fürdőig. És azt sem veszed észre, ha a pasid nem hajtotta le a deszkát...

7. Akármennyire is szeretsz sportolni, a fejeden zötykölődő szemüveg mindig levesz kicsit az élményből, és ha nem bírja a szemed a kontaktlencsét, akkor az úszást és a búvárkodást gyakorlatilag el is felejtheted.

8. Ha annyi ezresed lenne, ahányszor elkérték a szemüveged azzal, hogy „felpróbálhatom?”, már rég befizethettél volna egy karib-tengeri nyaralásra. Ja, és persze sosem marad ki az „azta, hát te majdnem vak vagy!” sem.

9. Ha sminkelsz, a szemüvegednek nem csak a lencséit kell rendszeresen tisztítanod, hanem azt a részét is, ami az orrodhoz ér, mert mágnesként tapad rá a púder és az alapozó.

10. Van pár kínos sztorid arról, hogy milyen szemüvegben csókolózni – pláne, ha a csókpartnered is szemüveges.

11. A szemöldökformádat az arcformád mellett már ösztönösen a szemüvegkeretedéhez is igazítod.

12. Már több pasi is próbált azzal bókolni neked, hogy a szemüveged miatt olyan vagy, mint a szexi titkárnő a pornófilmekben. Hát, köszi.

13. Védtelennek lenni számodra azt jelenti, hogy leteszed valahová a szemüveged, majd aztán nem találod, mert nélküle nem látsz.