Komolyan, kinek jut eszébe megdönteni a „magadra lógatva hány kanállal tudsz egy helyben állni” világrekordját? Imádom az ilyeneket! De mivel beauty tematikát ígértem, és szerencsére ebben a kategóriában is vannak csodák, nem húzom az időt, lássuk a Guinness Rekordok hivatalosan bejegyzett eredményeit! (De még gyorsan elárulom, nehogy a nagy izgalomban ne tudd tovább olvasni a cikket: a szerb származású Dalibor Jablanovic 79 kanalat tudott magára pakolni.)

355 résztvevő

Ennyien voltak jelen a valaha volt legnagyobb élő sminkoktatáson, amit a Naris Cosmetics nevű cég rendezett meg 2017-ben. A tanfolyamon egyébként a száj és a szem helyes festésének az alapjait lehetett elsajátítani.

8 kilométer

Ilyen hosszú a világ leghosszabb menyasszonyi ruhája. A 8000 méteres uszályt 15 önkéntes több, mint két hónapon keresztül varrta. A dresszt jegyző Dnyamics Project a rekord felállítása után adomány gyanánt részekre vágva szétosztotta a ruhát.

123 millió forint

Ennyi pénzért kelt el a világ legdrágább kesztyűje. A csillogó kiegészítő eredetileg Michael Jacksoné volt, de 2009 óta a Kínában található MJ Gallery tulajdona.

2,2 méter

Ilyen széles volt a Guinness Rekordok szerint mért legszélesebb paróka a világon. Ami pedig ennél is érdekesebb, hogy a rekordot Jimmy Fallon talk showjában döntötték meg, és a paróka viselője Drew Barrymore volt.

6900 résztvevő

Ennyi ember kellett ahhoz, hogy megszülethessen a „hányan tudnak egyszerre rúzsozni” világrekord. A rekordot egyébként az ázsiai Vice Cosmetics hozta össze - úgy, hogy egy helyi zenei fesztiválon osztogatták a terméküket. A rekordkísérletre a szeretet és az sokszínűség jegyében került sor, de gondolom, a rúzsok népszerűsítése sem jött rosszul.

820 méter

Ilyen hosszú volt a világ leghosszabb hajhosszabbítása, amit 2013-ban egy szerb fodrász, Nikola Kulezic készített el. Sajnos arról nincs adat, hogy a különböző színű hajakból és változatos technikával készült fonat mennyit nyomhat. Mondjuk egy esős napon klassz lehet ezt a „csomagot” magad után vonszolni.

435 szemöldök

A Benefit Cosmetics csapatának ennyi szemöldököt sikerült nyolc óra alatt megformázni. Arról nincs adat, hogy ezt a számot darabra vagy "szettre" értik-e, mert ha darabra, akkor remélem, hogy időn kívül befejezték annak a résztvevőnek is, akinek kimaradt az egyik szemöldöke. 

Nyitókép forrása: YouTube