Én ugyanis azt gondoltam, hogy póthaj csak úgy létezik, ahogyan a legtöbbször láttam: szabad szemmel jól látható illesztésekkel, irtózatosan drágán és hatalmas időigénnyel. 

Aztán elkezdtem beleásni magam a témába, és rájöttem, hogy valójában semmit sem tudok a hajhosszabbításról. 

Ez is egy szakma, rengeteg esettanulmánnyal, kismillió megoldással, egyedi igényekkel - ezt az öt dolgot neked is érdemes elolvasnod, ha extrahosszú hajról álmodozol! 

1. Egy csomó módja van 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RPZL (@rpzlrpzl) által megosztott bejegyzés,

Nem, nem csak a ragasztós módszer létezik - valójában az egész attól függ, hogy milyen típusú haj kerül hosszabbításra. Van a mikrotechnikás csomózás (amikor pici fonatokkal fogják oda a szálakat), a gyűrűs hosszabbítás (ami szabad szemmel látható illesztés), illetve a hüvelyes hosszabbítás (ami szintén látható, ebben az esetben a saját hajra melegítik és illesztik a hüvelyt). És akkor még a többféle varrást nem is említettem (szinte minden fórumon az olvasható, hogy ez a legjobb forma, hiszen kíméletes és tartós). Ja, és a hőillesztéses, keratinos és ragasztós módszerek is a palettán vannak. Magyarul nem az az egyfajta módszer létezik, amivel én eddig találkoztam... 

Egy külön könyvet lehetne írni arról, hogy melyik mire és kinek való - ha komolyabban érdekel a téma, mindenképpen konzultálj egy szakemberrel, hogy neked mit javasol! 

2. Nem kell vele úgy bánni, mint az angol királynővel 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RPZL (@rpzlrpzl) által megosztott bejegyzés,

Egyszer egy távoli ismerősömet kérdezgettem arról, hogy mitől olyan tökéletes a haja, akkor vallotta be, hogy póthaj - de egyből meg is rémisztett, mert kifejtette, hogy reggel és este is legalább fél-egy órát olajozza, ápolja, fésüli, és még sorolhatnám (gyakorlatilag csak imát nem mond neki minden nap). Mondanom sem kell, hogy ez mennyire elvette a kedvemet – de most, amikor a neten böngésztem, a betches.com oldalán ráleltem egy cikkre, amiben tisztán ott áll (és póthajas csajok véleményei is kimondják), hogy  

nem kell vele sokkal többet foglalkozni, mint az igazi hajjal. 

Mivel a póthaj mindig igazi hajból készül, nyilván szüksége van az ápolásra, de - technikától és anyagtól függően persze – NEM minden esetben igényel hatalmas erőfeszítéseket.  

3. Több, mint hajhossz 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mercedes (@mercedes2429) által megosztott bejegyzés,

Merthogy dúsít is. De nem ez a legérdekesebb: amikor csajok beszámolóit olvastam fórumokon, egy csomóan megemlítették, hogy egy balga fodrász okozta borzalmas festést akartak valahogy feloldani, ezért döntöttek a póthaj mellett. Logikus, mert ha szépen van illesztve, simán össze lehet hozni egy színátmenetet az igazi és a póthaj között, így nem kell a már amúgy is károsodott hajat még tovább roncsolni világosítással, vagy festéssel. Okos! 

4. Nem mindenkinek adatik meg 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RPZL (@rpzlrpzl) által megosztott bejegyzés,

De nemcsak azért, mert irtó drága. A betches.com cikkében nyilatkozó szakember, Lisa Richards (a RPZL márka tulajdonosa) szerint vannak bizonyos feltételek, amiknek meg kell felelnie a hajnak, mielőtt hosszabbítják. Akármilyen hülyén is hangzik, az egyik ilyen a hossz: ha nem tudod rendesen, kilógó tincsek nélkül összefogni a hajad, akkor bele se vágj! Lisa szerint kifejezetten szörnyű lehet a végeredmény, ha nem elég hosszúak a tincseid. Ebben az esetben sem szabad elkeseredned, inkább nevezz be egy hajvitaminra, és néhány hónap múlva gondold újra! 

5. Az angol királyi családban is jelen van 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kate Middleton (@duchessofcambridge_uk) által megosztott bejegyzés,

De tényleg. Tudtad, hogy Kate Middletonnak póthaja van? Lisa Richards (aki rendszeresen kezeli a sztárok haját) az említett cikkben elárulta, hogy a női hírességek 97%-ának hosszabbított haja van. Jennifer Aniston, Reese Witherspoon és Chrissy Teigen - csak pár név a listáról...Wow!