Bevallom, az a fajta fogyasztó vagyok, aki, ha szükséges, ha nem, minden évszakban új ruhákat vásárol. Nem új ruhatárat, de azért egy-egy új póló, pulcsi, nadrág, szoknya mindig befigyel. Mert úgy érzem, hogy kell. Kell, mert mintha a mostani cuccaim gyorsabban mennének tönkre a mosásban, kell, mert milyen dolog már ugyanabban a ruhában fotózkodni a strandon, plusz annyira jól néznek ki az ingyenes katalógusomban... Jó hír viszont, hogy amellett, hogy fogékony vagyok az új ruhákat hirdető reklámokra, egyre inkább arra is, hogy minél kevesebbet ártsak a fogyasztói szokásaimmal a környezetemnek. Nem vagyok álszent, tudom, hogy bőven van még hova fejlődnöm, de legalább a folyamat elindult. És mivel a ruházkodás szerves része az életemnek, körbenéztem, hogy hazai fronton milyen lehetőségeim vannak, ha az öltözködést is  környezetbarát szemszögből közelíteném meg.

Printa

Találhatsz náluk női-, férfi-, és gyerekruhákat, és hulladékanyagokból, használt ruhákból készült lakástextilt is. A visszafogott és egyszerű termékek mintáit pedig sokszor Budapest ihleti. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy lehet tudatosan, egyedi cuccokat is vásárolni.

Malinko

A Malinkónál az egyik legfontosabb szabály, hogy a táskák készítése közben minél kevesebb hulladékot termeljenek és csak tiszta, vegyszermentes alapanyagokból dolgozzanak. A 100%-ban organikus textilből és növényi cserzett bőrből készült táskákat és pénztárcákat  honlapjukon is megrendelheted. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

M A L I N K O (@malinkobags) által megosztott bejegyzés,

Undersea

Fürdőruhák, amiket óceáni hulladékból készült alapanyagokból gyártanak! Többféle egy-, és kétrészes fürdőrucijuk van, amiknek egy része kidobott, vagy használaton kívüli halászhálókból készül. Ugye, milyen menő? Ráadásul olyan termékeik is vannak, amiknek a vásárlásával hozzájárulhatsz egy rájákat védő alapítványt támogatásához.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

UNDERSEA BIKINI (@undersea_bikini) által megosztott bejegyzés,

Oat Ava

Gyönyörű kötött cuccaival az Oat Ava az én egyik fő problémámra talált megoldást: csinos és kényelmes otthoni viseleteket kreáltak, amiben otthon is jól érzed magad, de akkor sem kell szégyenkezned, ha hirtelen váratlan vendég érkezik. A minőségi pamutcuccaikhoz nem használnak káros vegyületeket, ami ezért is nagy öröm, mert gyerekcuccokat is árulnak, amiknél pláne fontos(nak kellene lenni) hogy ügyeljünk rá, mihez ér az érzékeny bőrük.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

OAT AVA sustainable knitwear (@oatava) által megosztott bejegyzés,

Touch Me not 

 A GOTS minősítéssel rendelkező márka (tanúsítvány, hogy a ruhákat ökobarát módon gyártották) sportos, mindennapi viselet árul és minden terméküket Budapesten készítik. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

touchmenot_clothing (@touchmenot_clothing) által megosztott bejegyzés,