Általában, ha meglátok egy provokatívabb műsort, elég határozottan tudok véleményt alkotni. Például míg a gyerekszépségversenyektől egyből lever a víz, és a gyerekeiket öncélúan mutogató anyákat terápiára küldeném, addig egy Ousbourne családdal vagy egy magát sellőnek képzelő nőről szóló realityvel jól ki tudok kapcsolni.

A Well Groomed című, kutyákról, pontosabban szólva: kutyafodrászokról szóló dokumentumfilmet viszont egyszerűen nem tudom hova tenni. Mármint abban az értelemben, hogy rossz-e ez a felhajtás a kutyáknak, ami egy ilyen esemény során éri őket.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Creative Canines Australia (@creativecanines) által megosztott bejegyzés,

Nemrég véletlenül futottam bele a műsor trailerébe és tudtam, hogy ez lesz a következő péntek esti „fejemből kinézős” programom. (Sajnos az itthoni HBO nem sugározza, de egy kis utánajárással, az amerikai oldalukon meg lehet találni.)

Maga a sorozat elég hamar belecsap a lényegbe és megmutatja, hogyan készülnek és vesznek részt a gazdik és ebek A VERSENYEN, amit simán csak a kutyafodrászat Super Bowljának neveznek.

Gondolhatod, hogy erre a megmérettetésre nem elég egy jól fésült agarat prezentálni, úgyhogy a filmet nézve pillanatokon belül olyan, mintha a szemed káprázna és értetlenül bámulod a pudlikra festett Hófehérke és hét törpe műveket.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Samantha Burkhart (@samanthaburkhartstylist) által megosztott bejegyzés,

A fogadtatás, csak úgy, mint az a megosztó tartalmaknál várható, ennél a műsornál is vegyes volt. A sorozatban szereplő egyik versenyző, Cat Opson például elárulta, hogy a rengeteget agresszív levél mellett olyan is előfordult már vele, hogy egy férfi az utcán megállította és megfenyegette, hogy állatkínzásért ráhívja a rendőrséget. A civilben is hivatásos kutyafodrász Cat szerint a legtöbb bántás azért éri őket, mert sokan azt hiszik, mérgező festéket használnak az állatok kifestéséhez. Ezért a lány többször is elmondta, hogy csakis állatbarát színezőkkel dolgozik és állítja: amit ők csinálnak, az már maga a művészet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PoeticLyric (@poeticlyric) által megosztott bejegyzés,

Abban egyetértek Cattel, hogy ha a kutyákra lehet vászonként tekinteni, akkor amit csinálnak, az valóban művészet. Viszont, mint írtam, változatlanul nem tudom eldönteni, hogy én tudok-e így tekinteni erre az egészre. 

Nyitókép forrása: ITT