A hetekben lehetett olvasni Jennifer Lopez nyilatkozatát arról, hogy soha nem botoxoltatta az arcát, és hogy a bőrének és hajának szépségét nagyrészt az olívaolaj áldásos hatásainak köszönheti. (Ha érdekel, hogy mi mit gondolunk arról, hogy JLo 51 évesen úgy néz ki, mint egy ógörög istennő, akkor arról bővebben itt olvashatsz.) Valószínűleg sosem fogom megtudni, hogy az énekesnő igazat mond -e, de őszintén szólva nem is ez foglalkoztat igazán.

Mint önbizalomhiánnyal küszködő nő és mint aktív Instagram-felhasználó, inkább az érdekel, hogy milyen hatással is van ránk csajokra, amikor azt látjuk, hogy egy 60 éves nőnek olyan feszes az arcbőre, mint a baba popsija, vagy hogy egy 40 évesnek olyan kemény a feneke, hogy a söröskorsó megállna rajta. Mindezt -legalábbis a saját elmondásuk alapján- a sok folyadékbevitelnek, bio olajoknak és a gluténmentes étkezésnek köszönhetik. (Nem, nem az a gond, hogy jól néznek ki.)

Ebben az álszent titkokat őrző közösségi világban egyszer csak szembe jön velem Kumail Nanjiani és az ő képregénybe illő kigyúrt fotója. (Ő egyébként egy baromi vicces komikus és a Rögtönzött Szerelem  című igaz történet főszereplője, ha nem láttad a filmet, nagyon ajánlom.)

Szóval itt van ez a komikus pasi, aki mindig is vállalta, hogy nem egy férfias alkat, és hogy azért várja a péntek estéket, hogy tortákat és sütiket ehessen.

Aztán egyszer csak kikerült róla egy kigyúrt fotó, ami magában nem egy nagy történés, egy szerep kedvéért kellett kipattintania magát. A képhez tartozó mondatok viszont nagyon megfogtak. 

Ugyanis amit ír, az pont az, amit én sokszor várnék az influenszerektől: őszinte és egyenes beszéd.

Kumail ugyanis elárulta, hogy sosem gondolta volna, hogy egyszer pont róla fog készülni meztelen felsőtestes fotó, de hát annyira keményen és olyan sokáig dolgozott rajta, hogy nem bírta ki, hogy ne mutassa meg a végeredményt. Elmondja, hogy miután megtudta, hogy a Marvel egyik filmjében kapott szerepet, rájött, hogy muszáj lesz egy kicsit átalakítania a testét.

A lényeg ezután jön: Kumail kiemelte, hogy mindezt nem érhette volna el, ha nem szánt volna rá egy teljes évet, hogy semmi mással ne foglalkozzon, csak azzal, hogy átalakuljon. Mindezt 5, a stúdió által fizetett(!) személyi edző és étkezési tanácsadó segítségével.

Örülök, hogy most így nézek ki, de már azt is értem, hogy eddig miért nem sikerült soha

-írta a bejegyzésben. 

És, hogy ezek a sorok miért is fogtak meg engem annyira? Nem azért, mert eddig hittem a mesékben és abban, hogy a közösségi oldalak legszebbjei illóolajoknak és basmati rizs alapú étrendnek köszönhetik az alakjukat. Sőt, afelől sincs kétségem, hogy a kockás hasú celebek mögött ott áll gyerekenként 3 bébiszitter, akik lekötik a gyereket, míg anyu a pincében gyúr a saját bejáratú Oxygen Wellnesében, hogy aztán megigya a privát séfje által készített fehérjeitalt. Én ezeket mind tudom. Mégis, van abban valami megnyugtató, hogy valaki kimondja: átlagemberként ezt én sem tudtam volna megcsinálni.

Bízom benne, hogy ez egy kezdődő trend és egyre többen merik majd megmutatni, hogy milyen áldozatokat hoznak azért, hogy úgy nézzenek ki, ahogy. Bennem valahogy ez nem ellenszenvet, sokkal inkább elismerést váltana ki. Mint ahogy Kumail esetében is történt.