Igen. Létezik. Még tavasszal dobta piacra Summer’s Eve nevű márka, és azóta több gyártó is követte a sorban. Van, aki vaginadezodornak, más vaginaparfümnek hívja, sőt akár vaginapermetnek is nevezhetnénk, de a hatása leginkább a szárazsamponéhoz hasonlítható: elvileg frissé, illatossá és tisztává varázsolja a vaginád - mosakodás nélkül.

Az első sokkot , és azt félretéve, hogy én tuti nem költenék ilyen termékre (de kinek mi a mániája) szerintem alapvetően nincs ezzel semmi gond mindaddig, amíg nem okoz kárt. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Summer's Eve (@summerseve) által megosztott bejegyzés,

Viszont már a neve sem hangzik túl jól: egy termék, amivel (mondjuk jógaóra után) befújod a rejtett kincsed, ami friss és üde lesz. Oké, de mi lehet benne? Túl vagyunk már a vaginamaszkon, a vaginaszérumon, rengeteg vaginaszépítő trükkökön, és vannak direkt odalentre kitalált mosakodógélek is. De mit tudhat a szárazsampon? 

Mindössze annyit találtam a Summer's Eve termékleírásánál, hogy "hatástalanítja" a szagokat, felszívja a nedvességet, mindezt pH-barát módon, hintőpor nélkül. De még mindig megmaradt bennem a kérdés, hogy egészséges-e ilyeneket használni?  

Hiszen mindannyian hallottunk már a vagina öntisztító tulajdonságáról. Számos szakértő támasztotta alá, hogy NEM kell ilyenekkel mosogatni magunkat odalent, a szervezetünk elvégzi ez a folyamatot drága és irritáló kencék és habok nélkül is. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ebony B. M.Ed+30 Gemini ♊ (@hairandskinqueen) által megosztott bejegyzés,

Ugyanezt állítja az Allure cikkében nyilatkozó Shari Marchbein is, aki az NYU klinikájának professzora. Szerinte mivel a vagina természetesen, a saját tulajdonságait használva tulajdonképpen öntisztul, egy kis vízzel való öblítés a mindennapos tisztálkodás közben bőven elégnek bizonyul. A szakember szerint a túltisztításnak pedig szinte biztosan meglesz a böjtje: irritációt, a pH-értékek felborulását, ezáltal fertőzéseket, viszketést okozhat, ha túl sokat frissítgeted magad odalent. És ezt nemcsak az intim mosakodókra érti, hanem az ilyen szenzációhajhász cuccokra is.  

Hiába szép a csomagolás, hiába van ráírva, hogy dermatológiailag tesztelt, meg természetes és mindenmentes, a vaginádnak egész egyszerűen NINCS szüksége szárazsamponokra.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kadzagamba (@kadzagamba39) által megosztott bejegyzés,

Hilda Hutchersont, a Columbia Egyetem nőgyógyászprofesszorát is megkérdezték a véleményéről a termékkel kapcsolatban, a válasza pedig annyira tetszett, hogy muszáj egy az egyben betennem ide: 

Elnevettem magam, amikor megláttam ezt a terméket. Tökéletes kihasználja azt, hogy nekünk, nőknek igenis van szagunk odalent, emiatt pedig bizonytalanok leszünk. De most komolyan: hogyan is lehetnénk virágillatúak? Nem méhecskéket akarunk befogni... 

Jó érzés volt azt olvasni, hogy egy szakértő nyugtat meg a női lét mindennapos félelmeivel kapcsolatban. Mert valljuk be őszintén, mindannyiunknak volt már olyan élménye (például egy meleg, nyári napon), hogy nem vagyunk túl illatosak odalent. Na, pont erre építenek a vagina-szárazsamponok gyártói.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

NINASKINCARE | IBU PUTIH NINA (@shopwithus_my) által megosztott bejegyzés,

De jobb, ha nem hagyjuk magunkat. Legközelebb, ha elbizonytalanodnál, és illatos szeretnél lenni, zuhanyozz egyet, mosd meg magad sima vízzel, és ha kijöttél, fújj magadra a kedvenc parfümödből, de szigorúan a külső testrészeidre! Ha pedig úgy érzed, valami nincs rendben, ne szárazsampont és vaginamaszkot vegyél, inkább irány a nőgyógyászod!