Egy jó primer

Ha sminkelek, szinte mindig használok primert, de azt vettem észre, hogy nyáron ez különösen fontos. Általában valami könnyű, vizesebb, gélesebb hidratálót teszek fel, és utána valamilyen jó minőségű, mattító hatású sminkalapot. Alapvetően nem ilyet használok, mert jobban szeretem a kicsit fényesebb bőrképet, viszont azt vettem észre, hogy a hőségben ez a fajta tartja magán legjobban az alapozót (amiből minél könnyebb állagút, és ha lehet, akkor fényvédőset próbálok használni.)

Egy utazó kiszerelésű arcpermet

Egy ideje már teljesen rutinszerű a mozdulat, hogy sminkelés után valamilyen fixáló permettel fújom le a képem. Ha pedig igazán tartós sminket szeretnék, akkor néha két lépés között, tehát az alapozás, púderezés, bronzosítás után is fújok egy-egy adagot az extra tartósság érdekében. Általában utazó méretű arcpermetet próbálok vásárolni, hogy magammal vihessem, és bárhol használhassam, ha úgy érzem, hogy kezdi megadni magát a make-upom.

Itatóspapír

Én így hívom a hivatalos nevén „blotting paper”-ként, vagy sminkfixáló lapocskákként futó apró, téglalap alakú papírcafatkákat, amiket általában pici, borítékszerű papírcsomagolásban árulnak. Azt azért tudd, hogy ha igazán izzadsz, akkor már nem sokat érnek, viszont ha csak épp, hogy verejtékpárás a bőröd, és kifényesedett az arcot, akkor tényleg nagyon jól jönnek. Meglepően sok nedvességet tudnak felszívni, és ami még jobb, hogy nem maradnak utánuk fehér cafatok az arcodon – ez velem sajnos már többször megesett, mikor papírzsepivel próbálkoztam.

Legyező

Minden nyáron a legjobb barátom, elképesztően jól tud esni, ha legyezgetem magam a hőségben, plusz segít annyira lehűteni az arcomat, hogy még pont ne kezdjen el olvadni a sminkem. Tudom, hogy vannak, akik nagyis kiegészítőnek tartják, szerintem viszont egyrészt menő, másrészt inkább nyanyázzanak le, mint hogy úgy nézzen ki a fejem, mint egy forró betonra pottyant fagyigombóc.

Ezeken kívül még szerintem az a fontos, hogy minél kevesebb sminket használj, ha például szépen le vagy már barnulva, akkor csak egy kis színezett hidratálót tegyél fel a primer fölé, meg némi bronzosítót. Ha nem problémás a bőröd, akkor pedig csak egy kis korrektort tegyél az orrod köré, a szemed alá, meg ahova kell, ezt utólag bárhol könnyen fel is tudod frissíteni egy blenderrel.

A púdert vagy felejtsd el, vagy csak valami könnyű, átlátszó verziót használj egy nagyon vékony rétegben. Szemhéjtusból érdemes vízállót választani, és szempillaspirálból is, ha kifejezetten izzadós arcú vagy, és a szemöldöködet is inkább valamilyen színezett (ha lehet,szintén vízálló) géllel formázd ilyenkor, ne ceruzával, vagy porral.  Pirosítóból inkább valami krémesebb állagút használj, és ha valami ütősebb sminkre vágysz, akkor hőhullám idején inkább a szájhangsúlyos verzióval próbálkozz,

mert egy izzadó arcon a rúzs az, ami leginkább biztonságban van.