Tisztításkor is hidratálj!

A hideg, a szél és a fűtés erőteljesen szárítja a bőrt, így tegyél meg mindent annak érdekében,   hogy megtartsd benne a nedvességet, illetve pótold, ami hiányzik. Próbálj ki egy olaj, vagy tej állagú arctisztítót, mert ezek nem szárítanak. Ha miután eloszlattad őket a bőrödön, egy meleg vízbe áztatott, és alaposan kicsavart törölközőt teszel az arcodra egy percre, akkor egészen biztos lehetsz benne, hogy villámgyorsan és alaposan lekerül róla minden, aminek nem kell ott lennie. Kerüld a hosszú, forró zuhanyokat és fürdőket – akármilyen jól is esnek a hidegben, durván kiszárítják a bőrt, szóval heti 1-2 alkalom legyen a maximum.

Rétegezz!

A hőmérséklet csökkenésével együtt a levegő nedvességtartalma is csökken, ami miatt a bőr is könnyebben kiszárad, és hajlamosabb lesz az irritációra is. Éppen ezért ilyenkor érdemes valamilyen extra vízmegkötő szérumot (például valamit, amiben hialuronsav van) tenni a nappali, és az éjszakai krémet alá is.

A hidratálódat érdemes valami gazdagabb állagúra cserélni, és jó, ha napközben van nálad valamilyen arcpermet, hogy még egy kis extra nedvességgel küldhesd meg a bőröd, ha úgy érzed, hogy szüksége van rá.

Ha kimész a lakásból, mindig legyen rajtad egy puha kendő vagy sál, ami amellett, hogy  melegít, megóvja az álladon és a nyakadon lévő bőrt attól, hogy a hideg és száraz levegő kiszárítsa. Napos időben pedig semmiképp se feledkezz meg a fényvédőről!

Használj maszkokat rendszeresen!

Ha valamikor, hát a téli időszakban aztán igazán fontos, hogy hetente egyszer valamilyen fátyolmaszkkal kényeztesd a bőröd. Olyan válassz, ami kifejezetten hidratáló, illetve nyugtató hatású, szerencsére már annyi félét lehet kapni, hogy pikkpakk megtalálod a bőrtípusodnak megfelelőt.

A maszk tasakjában lévő extra folyadékot soha ne hagyd kárba veszni, oszlasd el a nyakadon, a dekoltázsodon, sőt, akár a kezeidet is bekenheted vele, a bőröd hálás lesz érte.

Kaphatók már kézre, illetve lábra való maszkok is, havonta 1-2 alkalommal ezeket is érdemes bevetni, ha teheted.

Belülről is pótold a folyadékot!

Nem csak nyáron kell sokat inni, amikor állandóan izzadsz, hanem télen is. Hiába kened ugyanis a legjobb, legütősebb hidratáló krémekkel magad, ha közben a szervezeted folyadékhiányos, akkor biztos lehetsz benne, hogy a bőröd ki fog száradni az arcodon és a testeden is. Úgyhogy elő a kedvenc teáiddal, jöjjenek a melengető levesek, és mindig legyen nálad víz, hogy kortyolhass belőle, ha megszomjazol. Emellett fontos, hogy párologtass, hogy kevésbé legyen száraz a levegő a lakásban – ha nem akarsz beruházni egy elektromos párologtatóra, akkor egy cseréptálkányi vizet tegyél a fűtőtestre, és csepegtess bele valamilyen illóolajat, aminek szereted az illatát.

Ha pedig még egy kis extrát is szeretnél bevetni, akkor nézd meg az arcjógás sorozatunkat, amiben egy csomó hasznos gyakorlatot mutatunk be a bőr megereszkedése és a ráncok ellen!