Legközelebb, mikor hozzálátsz az arcod szépítgetéséhez, szánj pár másodpercet arra, hogy az ajkaidat is megvizsgáld! Sőt, a legjobban akkor jársz, ha ezt a pár másodperces inspekciót beleépíted az arcápolási rutinodba, az ajkaid ugyanis számos dolgot üzenhetnek neked az egészségedről.

A felső ajak a tüdőt, pajzsmirigyet, szívet, gyomrot, májat és veséket tükrözi, míg az alsó a beleket

- mondta a brit Glamournak Hari Simran Khalsa ájurvédikus gyógyító és jógaoktató, aki a lapnak el is árult pár egyszerűbb üzenetet, amit bárki leolvashat a saját szájáról.

Khalsa elmondása szerint, ha azt tapasztalod, hogy a szád száraz és repedezett, akkor ne csak arra gyanakodj, hogy dehidratált vagy, a háttérben az is állhat, hogy szorongsz, félsz valamitől.

A kicserepesedett, hámló ajkak egyfelől üzenhetik azt, hogy fázol, másfelől arra hívhatják fel a figyelmed, hogy sokat idegeskedsz. De ha nagy szívfájdalmad van, akkor is jelentkezhet ez a típusú szárazság.

szaj.jpg

Ha azt veszed észre, hogy az ajkaid fakóbbak, mint korábban, akkor vélhetően a vérkeringésedben van zavar. Ha viszont ppont az ellenkezőjét tapasztalod, hogy élénkebb a szájszíned, akkor nagyon heves negatív érzések dúlhatnak benned. Düh, féltékenység, neheztelés - ilyen és ehhez hasonló érzések okozhatják az élénkebb színt.

Ha azt veszed észre, hogy nagyon ráncos a felső ajkad, akkor lehet, hogy idegesebb, feszültebb vagy annál, mint gondoltad. A remegő ajkak is üzenhetik ezt, valamint arról is tájékoztathatnak, hogy egy jó nagy adag önbizalomnövelésre lehet szükséged.

Khalsa egyébként kiemeli, hogy a szájról olvasás tudománya ennél jóval összetettebb dolog, tehát ha bármelyik tünet indokolatlanul sokáig áll fenn, akkor azért érdemes szakembert felkeresni.

De mindenek előtt, megelőzésképpen azt javasolja, hogy mint a tested többi részét, az ajkaidat is ápold krémekkel, figyelj oda a folyadékbevitelre, és igyekezz a hétköznapokban időt szakítani egy kis meditációra.

Ha mindezek ellenére is jelentkeznek a szádon a jelek, akkor kezdj el "fülelni", és igyekezz meghallani, mit akarnak mondani az ajkaid!