A Forbes összeállítása szerint (amit egyébként a francia Vogue szemlézett) jelenleg a világ legbefolyásosabb szépség-influencere James Charles, a 20 éves vlogger, akinek sminkvideóira mind Instagramon, mind Youtubeon közel 16 millió követő kíváncsi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

James Charles (@jamescharles) által megosztott bejegyzés,

Ez a szám már alapból is kimagasló, de a listát nem csupán a követők száma alapján állították össze, hanem egy francia, statisztikai adatok mérésére szakosodott céget is bevontak, akik több mint száz befolyásoló tényező alapján vizsgálták az influenszereket. Többek között az influencerek által gyártott tartalom minősége, és a követőik aktivitása is szerepet játszott a rangsorolásukban. Így került első helyre Charles, akinek a győzelme olyan szempontból is érdekes, hogy nem is annyira régen egy hajszál választotta el attól, hogy teljesen kegyvesztetté váljon az internetezők szemében. 

Májusban ugyanis egy másik szépségblogger posztolt róla egy 43 perces videót, amiben mindenféle dolgokkal megvádolta, többek között azzal is, hogy hetero férfiakkal hitette el, hogy melegek.

A botrány meg is tette a hatását, Charles egyetlen éjszaka alatt egymillió követőt vesztett, 24 óra után pedig már kétmillió feliratkozója hagyta el. Ezzel rekordot döntött, ennyi követőt ugyanis előtte még soha nem vesztett el senki ilyen rövid idő alatt. Ám csupán egy hét,  meg egy halom új poszt és videó kellett ahhoz, hogy Charles visszanyerje a helyét a beauty-bloggerek között, és a Forbes listáján is bebiztosítsa magának az első helyet. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

James Charles (@jamescharles) által megosztott bejegyzés,

Érdekesség egyébként, hogy a friss listán a harmadik helyen az a Tati Westbrook áll, aki kirobbantotta a botrányt Charlesszal kapcsolatban,  és aki, miközben a srác milliószám vesztette a követőket, növelte a sajátjai számát - úgy tűnik, nagyon sikeresen.

Kettejük között pedig a közel-keleti származású, de Amerikában élő Sadaf áll a második helyen, aki egyébként a Forbes másik beauty-influenszer listáján, a legfontosabb, luxuskozmetikumokat bemutató véleményvezérek között áll az első helyen. 

A teljes tízes listákat itt böngészheted tovább.

A nyitókép forrása: James Charles Instagram