Én mindent megteszek, hogy védjem magam a vírustól, de közben ne legyek tele aknékkal: beszereztem több selyemmaszkot (elvileg ez az anyag a legjobb a magamfajta pattis bőrűeknek), ezeket a lehető legsűrűbben mosom és cserélem, nem sminkelek a maszkom alá, és igyekszem a lehető leghatékonyabban tisztítani a bőrömet.  

Mégis van maszkém, ami elképesztően idegesít. 

Kismillió cikket és posztot elolvastam a témában, igyekeztem utánajárni, mitől pattogok ki extra mértékekben, már a mosószert is csekkoltam (és le is cseréltem), de még mindig picit durvább az arcom, ha sokszor megyek el otthonról (tehát sokszor veszem fel a maszkomat). Nemrég azonban rátaláltam egy trükkre a neten, amire egy csomóan esküsznek, elvileg csodásan működik. Persze azonnal bevetettem, és jobb lett a bőröm, habár ez annak is betudható, hogy mostanában az ünnepek miatt kevesebbszer volt rajtam maszk, hiszen kevesebb időt töltöttem idegenek között, és kevesebb helyre mentem el. Egy dolog tuti: tovább tesztelem, mert ígéretesnek tűnik! 

Ez a rém egyszerű módszer pedig nem más, mint a maszk belső, az arc felé eső felének fertőtlenítése, méghozzá fújós arctonikkal. 

Miután menő lett ez a trükk a közösségi médiában, az angol Glamour azért megkérdezett egy szakértőt, hogy mennyire valid a dolog. Ava Shamban bőrgyógyász szerint érdemes lehet kipróbálni, mert bár a tonikok baktériumölő hatóanyagai arra vannak kifejlesztve, hogy a bőrön hassanak, megelőzésnek tök jók lehetnek a textilen is. Hozzátette, hogy egy jó tonik antibakteriális, gyulladáscsökkentő, nyugtató és mattító összetevői egy plusz rétegnyi védelmet nyújthatnak a bőrödnek az aknék ellen.  

Egy próbát megér, nem?  

A doki egyébként kiegészítette a listát néhány tippel, ha nem szeretnéd a véletlenre bízni az arcbőröd állapotát: bio pamutot, vagy selymet javasol, és arra biztat, hogy minden egyes nap mosd ki maszkodat, mindegy, mennyit hordtad! A mosószer sem mindegy: mivel a ruháidra való termékek nem kifejezetten az arcod érzékeny bőrével való érintkezésre lettek kifejlesztve, nem csoda, ha irritált lesz az érintett terület a rengeteg tisztító és illatot adó anyag miatt. Válts természetes, parfümmentes mosószerekre, és azzal mosd a maszkokat! Plusz két tipp: emeld meg a rutinod C-vitaminadagját (az antioxidánsok extra segítséget nyújtanak ilyenkor a bőrnek), és válts dupla arctisztításra