A recept pofonegyszerű, ami nagyon jó hír, mert nem vagyok az a pepecselős típus. Aktív szenet bármelyik patikában vehetsz, ha nem maszkot keversz belőle, akkor is jól jöhet, ha egyszer egzotikus helyre utazol és utcai árusnál eszel. A másik hozzávaló az agar agar por, ezt a legtöbb bioboltban tartanak. Konyhai zselatinporral is helyettesíthető, állítólag ugyanúgy működik, bár azt nem próbáltam.  Egy kis lábosban forralj fel egy bögre vizet, miután felforrt dobj bele 4-5 darab széntablettát és kevergesd, míg el nem olvad. A még forró fekete vízhez adj két evőkanál agar agar port. Elég hamar besűrűsödik, szóval gyorsan kell keverni. Facsarhatsz bele egy kis citromot vagy narancsot is, hogy elnyomja a széntabletta szagát.

A lényeg, hogy egy joghurt sűrűségű masszát kapj, amikor már kellemesen melegre hűlt, kenheted is.

Én a púderező, vastag ecsetemet használtam, semmi baja sem lett, sima langyos vízzel ki tudtam belőle öblíteni a trutyit. Felkenés után az összhatás nekem elég hepehupás lett, de ennek nincs jelentősége, ez a maszk inkább hatásos, mint esztétikus. Körülbelül húsz percet hagytam fenn, addigra eléggé megkeményedett, éreztem, hogy kellemesen feszíti a bőrömet. A vége fele már muszáj volt vízszintesen feküdnöm, mert borsó nagyságú fekete göbök kezdtek el hullani a fejemről. Sajnos egyben nem lehetett lehúzni, legjobb esetben egy homloknyi területet tudtam szakadás nélkül lehámozni. Tipp: a mosdó felett vakard le magadról a maszkot, különben napok múlva is kis fekete morzsákat fogsz találni a fürdődben. A darabokat gyűjtsd össze, és a szemetesbe dobd ki, nehogy a maszkdarabkák eltömjék a lefolyódat.

És akkor a lényeg: az eredményért megérte az a pár perc készülődés és kevergetés. A maszk után puha, kellemes tapintású lett a bőröm, nem húzódott, és az egész arcom tisztábbnak, pihentebbnek tűnt.

A mitesszereimet viszont legkevésbé sem tüntette el, sem az orromról, sem máshonnan, szóval én ezt részemről netes kamunak nyilvánítom. Sok helyen a szenes maszkot folyékony ragasztóval ajánlják kikeverni, amit én biztosan nem fogok kipróbálni. Lehet, hogy a mitesszereket kiszedi, de tuti, hogy egy réteg bőrt is lehúz vele együtt...Az agar agaros verzió viszont egész jól teljesít, az egyetlen fájdalmam, hogy nem tudtam szépen, egyenletesen lehúzható masszát keverni, de cserébe legalább tudom, hogy semmi károsat nem kentem magamra.