Többször nekifutottam már, hogy nagyobb szemeket varázsoljak magamnak, ami legtöbbször annyiban merült ki, hogy három réteg szempillaspirállal és füstösnek hitt, de inkább monokli-jellegű festéssel néztem csalódottan a tükörbe. Mivel ez alkalommal biztosra akartam menni, Nórit kérdeztem ki, mi mindent javasol.

1. Használj nude szemceruzát!

Ha természetes és világosabb színű szemceruzát használsz a vízvonalba, attól a tekinteted is nyitottabbnak és frissebbnek fog tűnni.

2. Szerezz be egy szempillagöndörítőt!

 A felfelé ívelő szempilláktól a szemeid is nagyobbnak fognak tűnni.

 3. A belső szemzugba krémszínű szemhéjfesték kerüljön!

Ne használj éles és sötét kontúrokat! Ezektől csak nagyon zártnak fog tűnni a szemed. Ha mégis szeretnél valamilyen kontúrt festeni, akkor az inkább legyen füstösebb. Ehhez inkább egy dundibb, lazább fejű ecsetet használj!

4. A korrektor a barátod!

Ha táskás és sötét karikás a szemed alatti rész, akkor használj barackos árnyalatú korrektort ami kiüti a karikák kékségét és lilaságát, ha pedig nincs gondod a szem alatti táskákkal, akkor elég egy könnyedebb állagú folyékony változat is.

5. Legyél alapos, amikor szempillaspirált használsz!

 Fontos, hogy ne csak a pilláid végére kerüljön festék, hanem a tövétől a végéig jusson mindenhová - alulról és felülről is húzd végig a spirált.