Oké, bevallom, a kíváncsiságomhoz egy nagyobb adag para is párosult, mivel egy korábbi tesztelős kalandnál már láttam, mire képes a por a hajammal. Mint megtudtam, ennek a fűszernek a varázsereje nem is maga a növény, hanem a benne lévő, pont az élénk színét adó anyag, a kurkumin. Ennek az összetevőnek bizonyítottan rengeteg jótékony hatása van (például a cukorbetegségre vagy az immunrendszeri panaszokra), de ami engem most elsősorban érdekelt, az a gyulladáscsökkentő és bőrnyugtató képessége.

Klasszikus Hófehérke bőröm van, megfűszerezve (haha) egy-két ébredező pattanással, így bőven ráfért az arcomra, hogy kicsit életre keltsem, és úgy összeségében szebbé varázsoljam. A pakolás elkészítése nem volt nehéz, egy evőkanál mézet összekevertem egy kiskanál kurkumával. Fontos infó, hogy ne a kedvenc pólódban és törölköződdel trutymákolj, mert a sárga por színez, mint a fene.

kurkumaskepm.jpg

Hiába hittem el a hindu nőknek, hogy jó ez a cucc, azért akkora Jani nem voltam, hogy egyből a fejemre kenjem – egy kis adagot felkentem a kézfejemre, kicsit vártam, hogy simán lemosható-e, de nem volt gond. A hajamat jól eltüntettem, és felvittem a keveréket. A méznek és a fűszernek isteni illata volt, nem akart lefolyni a dekoltázsomig a cucc, és mintha finoman össze is húzta volna a bőrömet. Érzésre és látványra is nagyon bejött.

15 percig hagytam fenn, tovább nem is mertem volna, ez tényleg nem az a pakolás, amiben jó lenne beszunyálni sorozatnézés közben. Ha már itt tartunk, első randi vagy állásinterjú előtt sem kísérleteznék ezzel...

Langyos vízzel óvatosan lemostam, külön figyelve a szemöldökömre, hogy tuti jól kijöjjön belőle a szín, mielőtt napokig úgy néznék ki, mint akinek odaragadt egy sárga hernyó a fejére. Felesleges volt aggódnom, simán lejött, az arcom pedig látványosan élénkebb színű lett. Élénk alatt nem a sárgát értem, hanem az egészségesen ragyogó bőrszínt. Azt a két kósza pattanást nem tüntette el, de azok is halványabbak lettek. A legjobb az egészben, hogy kurkumát mindig tartok itthon, és most már nem csak a curry-k főzésénél fogom elővenni.