A szempillasampon, legalább is a terméket gyártó Nouveau Lashes szerint, nem a saját szempilláidnak szól, sokkal inkább akkor kell használnod, ha tartós műszempilláid vannak. Ezek ugyanis – és ezt tapasztalatból is elmondhatom – külön ápolást igényelnek, úgyhogy ha szempillasampont nem is, azért megfelelő termékeket mindenképpen szerezz be, ha szeretnéd, hogy minél tovább fenn maradjanak a tincsek.

A sampon egyébként annyiban különbözik a hagyományos lemosóktól, hogy kifejezetten a műszempillákra fejlesztették, és arra a célra, hogy azok minél tovább ragaszkodjanak a saját pilláidhoz. A legfontosabb különbség az, hogy még nyomokban sem tartalmaz olajat, amit a legtöbb szemlemosó és szemtisztító igen – az olaj ugyanis megbontja a kötést a műszempilla és a saját szempilláid között, aminek az lesz az eredménye, hogy sokkal hamarabb mehetsz vissza töltetni, mint kellene. Ezen kívül a szennyeződéseket is hatékonyabban távolítja el (legalább is állítólag), és hidratálja a pillákat azért, hogy minél tovább szépek maradjanak.

Persze, ha nincs kedved külföldről ilyesmit rendelgetni (amúgy nem kifejezetten drága, 5000 forintnak megfelelő amerikai dollárért már megkapod szettben, és viszonylag sokáig elég), akkor is figyelhetsz, hogy a pilláid minél tovább a helyükön maradjanak. Az például tényleg fontos, hogy ne olajalapú lemosókat használj, hanem vízbázisúakat, különben napokon belül búcsút mondhatsz a műszempilláknak. Aztán arra is érdemes figyelni, hogy a felhelyezés után 48 órával minél kevesebb víz, pára és izzadtság érje őket, mert ez is simán leoldhatja őket a helyükről – az arcmosást, a szaunát, a gőzfürdőt és az edzést is hanyagold ilyenkor, ha lehet. És persze az is fontos, hogy minőségi szempillákat rakass fel – lehet, hogy megéri egy picit többet költeni a legolcsóbbnál ahhoz, hogy ritkábban kelljen újra töltetni őket!