Miközben a szépségipar diktálja a divatot, a plasztikai sebészek nem győznek lépést tartani az újabb és újabb trendekkel, és a páciensek igényeivel. Így születnek meg az olyan eljárások, mint például a botoxos ajakfeltöltés is. Ezt hallva pedig jogosan merül fel a kérdés miért:, mi baj van a jól bevált hialuronsav alapú dúsítókkal? Nos, pont ez a baj velük, hogy valóban nagyítják a szájat, amivel együtt nyújtják a bőrt is.

Ezzel szemben a botox máshogy működik. Mikor ugyanis a botoxot nem a ráncok kisimítására, vagy a verejtékezés szabályozására használják, hanem a szájba fecskendezik, akkor a szájizmokat lazítja el. Ennek következtében az ajkak kifelé fordulnak és ez adja azt az optikai illúziót mintha a száj nagyobb lenne. Az módszernek pedig neve is van, a magyarra frappánsan lefordíthatatlan: Botox Lip Flip.

Dara Liotta New Yorki-i plasztikai sebész elmondása szerint az eljárás során az ajkak sarkában lévő izmokat célozzák meg, hogy a kifordító hatást elérjék, de a száj ne váljon használhatatlanná. A botoxos eljárásnak ugyanis - mily meglepő! - vannak veszélyei. Elsősorban pont az, hogy túlzottan ellazíthatja a szájizmokat. 

Az igazán nagy kihívás eltalálni a botox mennyiségét. Ha túl sokat használsz, akkor a száj nem fog megfelelően mozogni. Lehet, hogy baromi szép lesz, de képtelen leszel például szívószállal inni

- magyarázta az Allure-nak Min S. Ahn bostoni plasztikai sebész. A szakember azt is hozzátette ennek elkerülésére érdemes kevesebb botoxot befecskendeztetni. Kevesebb anyag azonban rövidebb hatóidőt jelent, vagyis sűrűbben kell járni a kezelésre. 

Szóval, nagy ördögi kör ez az egész ajakbotoxoltatás. De persze összességében erre az eljárásra is igaz, hogy a lényeg: ha ilyen beavatkozásra vágysz, tényleg hozzáértő és jó szakemberrel csináltasd, aki akkor sem fecskendez be neked több botoxot a kelleténél, ha ezt hisztérikusan és fenyegetőzve követeled tőle. 

Abban az esetben pedig, ha nem vagy száz százalékig biztos benne, hogy tényleg ilyen úton szeretnéd megváltoztatni a külsőd, akkor semmiképp ne vágj bele ilyen jellegű drasztikusabb beavatkozásba! Kísérletezz inkább sminkekkel, már csak azért is, mert ha megfigyeled, a magazinokban látott Kyle Jenner szájú nők általában több réteg rúzzsal kacsacsőröznek bele a kamerába.

Szóval, nude sminkek ide vagy oda, festetlen állapotban vélhetően még a Kardashianoknak sincsenek akkora, egész internetet betöltő ajkaik.