1. Veronica Lake peek-a-boo hullámai 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@vintage_retro.world által megosztott bejegyzés,

A negyvenes évek amerikai filmsztárjának loknijai szinte minden szereplésekor úgy tartottak, mintha így született volna: sikkesen, már-már rajzoltnak tűnően hullámos és tökéletes volt a haja. Bár valószínűleg a fodrászai megizzadtak egy párszor, a végeredmény mindig gyönyörű lett. Egyszer tuti megcsinálom magamnak ezt a stílust, ha elég lesz hozzá a hajam (meg a hajlakkom)! 

2. Vivien Leigh “fesztiválhaja” 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KULTURA NA CO DZIEŃ (@kulturanacodzien) által megosztott bejegyzés,

Romantika, 1939-es kiadásban. Ez a frizura nekem az elmúlt évek nyári hajdivatjának (két szoros konty a fejtetőn, mellé leengedett tincsek, csillám) fellazulása és diszkómentessége. Imádom. Őszintén szólva sem a tavalyi, sem az idei fesztiváltrendek nem annyira tetszettek, emiatt is érzem felüdülésnek ezt a kifejezetten vízparti, nyáresti, randizós és nagyon ‘Elfújta a szeles’ hajat... 

3. Bettie Page irtózatosan menő frufruja

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

💜ᔕᗩᖇᗩᕼ💜 (@savvage85) által megosztott bejegyzés,

Nem sok nőnek áll annyira jól ez a frizura, mint a pin-up királynőjének számító Betie Page-nek. (A róla készült portrénkat IDE kattintva olvashatod el.)  Annyira népszerűvé tette ezt a stílust (és ezt a rövid frufrut), hogy külön hashtagje (#bettiebangs) van az Instán - pedig már eltelt egy kis idő az ötvenes évek óta... De kit érdekel, ha még mindig menő?

4. Brigitte Bardot '59-es kóca

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Old Hollywood Blondes (@oldhollywoodblondes) által megosztott bejegyzés,

Esküszöm, agyaltam rajta, de nem találtam találóbb nevet erre a frizurára. Az egész egy halom kóc, mégis annyira stílusosan "brizsitbárdós", hogy muszáj leutánozni. Én meg fogom próbálni. Nem ígérek magamnak se semmit, de mindenképp nekifutok, hátha összejön valami hasonló!

5. Farrah Fawcett dús koronája

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Noirandhollywood (@noirandhollywood) által megosztott bejegyzés,

Maga a hetvenes évek. Igazi powerhair, amit még sosem sikerült 100%-ban leutánoznom, pedig már megpróbáltam néhányszor (jó, csak farsangkor). Ha egyszer rájövök, milyen irányba kell tekerni a hajsütőt, és aztán hány flakonnyi fixálót kell rákenni, elkezdem így hordani a hajam.

6. Diana Ross mikrofonhaja

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ms Ross ✨ (@dianaross) által megosztott bejegyzés,

Na jó, el kell ismernem, hogy ehhez a frizurához kell némi genetika, de egyszer megpróbáltam, és nem is lett olyan rossz a végeredmény! Bár az én tincseim eleve elrendeltetett sorsa a sima, uncsi lógás, azért egyszer sikerült legalább fél órára égnek állítanom őket (mikor még rövidebb volt a hajam). Szép volt, jó volt, sokat nevettünk, de arról sajnos le kellett mondanom, hogy valaha ilyen frizkóval lépek ki reggel az utcára. Kár.

7. Jennifer Grey Dirty Dancing-sérója

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

neerd_freek_ (@neerd_freek_) által megosztott bejegyzés,

Egy időben rettenetesen cikinek gondoltam ezt a frizurát, mostanában meg elkezdett tetszeni. Szóval tutira öregszem. Ha göndör hajam lenne, valószínűleg egész nap vasalgatnám, de most sajnos pont ilyen loknikra vágyom. Ez van, mindig az kell, ami nincs. Ha egyszer feltalálják a tápláló dauert, kipróbálom ezt a stílust. Te pedig örülj neki, ha bongyori fürtjeid vannak, irigyellek!

8. Madonna "hajcumói"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@madonnagram által megosztott bejegyzés,

Tudom, hanyag elnevezés, de tényleg csak cumónak lehet hívni ezeket a kiegészítőket. Masnik, szalagok, hálók, volt itt minden, és milyen király frizurák születtek a segítségükkel! Bár mostanság a csatok a trendik, szerintem nemsokára reneszánszukat élik majd a masnik és az egyéb, retró hatású hajkiegészítők is...