Vékonyszálú hajjal élni nem éppen a legkellemesebb dolog a világon – valahogy semmilyen frizura nem áll jól az embernek, és hiába szeretnék dús, loknis hajat, vagy szexi, tömött copfot, egyik sem jön össze, mindegy, mennyit szenvedek vele. Bár nagyrészt már elfogadtam, hogy soha nem lesz akkora hajkoronám, mint mondjuk Selena Gomeznek, azért copfba szeretném felkötni a tincseimet, főleg nyáron – de valahogy soha nem mutat sehogy ez a világ legegyszerűbb frizurája sem rajtam.

Youtube-on bukkantam rá teljesen véletlenül egy videóra, amiben azt ecsetelik, hogy érdemes a hajunkkal nagyjából megegyező, esetleg annál egy picit sötétebb szemfestéket kenni a fehéren világító, kilátszó fejbőrre, ami így enyhíti majd az összhatást, és sokkal dúsabbnak mutatja a hajamat. Ez akkora hülyeségnek hangzott, hogy muszáj volt kipróbálnom!


via Giphy

Kerestem egy a hajtövemmel nagyjából megegyező színű szemhéjpúdert (érdemes azért nem túl pigmentáltat, és egyáltalán nem csillogót választani!), és elkezdtem egy közepes ecsettel szó szerint befesteni a kilátszó fejbőrömet. A szélénél vigyáztam arra, hogy természetes, és ne maszkszerű legyen a hatás, meg persze arra is figyeltem, hogy ne essek túlzásba, mert az se szép, ha nagyon extrém a különbség a korábbi állapotokhoz képest. Nem a teljes vakolás a lényeg, hanem az esztétikai tuning!

Az én copfomnak nagyon előnyös volt a kis festegetés, és bár képen annyira nem látszik, teljesen természetes lett a végeredmény. Persze azért ésszerű keretek között érdemes gondolkodni: ha edzeni mész például, szerintem ne próbálkozz ilyenekkel, hacsak nem akarsz barnát vagy feketét izzadni, és egy nagyon meleg nyári napon se ajánlanám, sem olyankor, amikor sapkát hordasz. De egyébként tök jó kis tipp, és tényleg nagyjából öt percbe kerül összehozni!