A samponsapkát alapvetően olyanoknak készítik, akik valami miatt hosszabb vagy rövidebb ideig nem tudnak kikelni az ágyból, így a tisztálkodást is ülve vagy fekve, és nyilván folyóvíz nélkül kell megoldaniuk.

Ettől függetlenül a víz nélküli hajmosás eszméletlen praktikus tud lenni bárkinek utazáskor, fesztiválon, vagy ha teszem azt, egy hajmosás erejéig sem vagy hajlandó felfüggeszteni a kedvenc sorozatod bing watchingját. Mindemellett meg teljesen képtelenségnek hangzik, és bennem van hajlam arra, hogy csak azért is kipróbáljak dolgokat, amiket nem akarok elhinni. Éljen az empirikus tapasztalás!

sapka.jpg

A csomagoláson található használati utasítás szerint a kellemesebb felhasználói élményért a sapkát 30 másodpercig mikrózni is lehet, de én azt szerettem volna kipróbálni, hogy tényleg működik-e mondjuk egy puszta közepén is a vízmentes hajmosás.

Így aztán csak hidegen tettem a fejemre a sapit, amitől azonnal úgy néztem ki, mint egy hupikék törpike. A zuhanysapkára emlékeztető szerelés belseje egyébként nedves, és enyhe samponszaga van, nem találtam túl kellemesnek, de nem is volt különösebben zavaró.

A nem kimondottan előnyös, de legalább vicces szerelést 3 percen keresztül kell dörzsölgetni a fejeden, ez alatt a sampon – ami elvileg egyben balzsam is – szépen beivódik a hajadba.

A kitartó suvickolás után lehúztam a sapkát, és legnagyobb meglepetésemre a hajam teljesen vizes volt, tényleg úgy nézett ki, mintha most húztam volna ki a fejemet a zuhany alól.

A hajamat tisztának éreztem, bár én tapasztaltam rajta egy kevés olajos érzést, ami lehet, hogy a „beépített” balzsam következménye, az illata legalábbis olyan volt, mint egy balzsamnak.

samponsapka3.jpg

Szárítás után azért egyértelműen érződött, hogy a hajformázót nem távolította el a samponsapka maradéktalanul a hajamból, de mivel rövid séróm van, én viszonylag sok waxot használok, szóval nem biztos, hogy ez másnak is gondot okoz. A hajam nem lett olyan tiszta, mint egy rendes, valódi hajmosás után, és persze a jól bevált balzsamomat is hiányoltam, de a fejbőröm egyértelműen felfrissült, a hajam nem keltett zsíros hatást, szóval egy fesztiválon vagy mondjuk utazás közben tényleg megúszhatnék még egy napot zuhanyzás nélkül, és senki nem mondaná meg – legalábbis a hajam alapján biztosan.

A samponsapkát drogériákban és gyógyszertárakban tudod beszerezni, 1 200 Ft körüli áron.