Azt, hogy mennyire őrjítő és aktuális probléma a rövid haj megnövesztése, mi sem bizonyítja jobban, hogy még a gyarkorikérdéseken és a hoaxán is van saját topikja. Ez pedig nem is meglepő, hiszen valóban, a hajnövesztés nem egyszerű vállalás, sokkal több stációja van, mint a vágatásnak, ami valójában a növesztéshez képes olyan kis semmiségnek tűnik, mint egy ragtapasz letépése. Persze párcentis hajból sem lehetetlen küldetés derékig érő sörényt növeszteni, de ha ilyesmire vállalkozol, előtte készítsd fel a lelked néhány dologra!

1. Nem fog egyik pillanatról a másikra megnőni

Pont, mint mikor fogyókúrázol, a hajad esetében sem fog igazából semmi történni egy éjszaka alatt. Tehát attól mert jól elhatároztad, hogy csak azért is megnöveszted, nem fogsz másnap Ariana Grande lófarkával ébredni. Szóval edzeni kell az idegeket, mert hatalmas türelemjáték ez a műfaj.

2. Éveknek tűnik, mire eléri az állad

Az előző ponttal kéz a kézben jár, hogy ha igazán rövidből növeszted, akkor nagyjából először akkor lesz igazán látványos a változás, ha már legalább az álladig lelógnak a tincsek. Ez viszont éveknek tűnik ilyen esetben, és biztos, hogy többször összeomolsz abban a teljesen bizonyosságban, hogy a te hajad soha nem lesz hajlandó túlnőni a fülcimpádon.

3. Hirtelen több a gond és baj vele

Na, végre már leér az álladig! Vagy talán még hosszabb is. Ezzel együtt pedig megjelennek a problémák, amikkel eddig alig kellett foglalkoznod. Például nem szárad már meg magától percek alatt, ha pedig hajszárítót használsz, egyre több ideig kell fújatnod magadra a levegőt. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy szép lassan a lakásodban is megjelennek, és mindenhol elszaporodnak az elsőre ismeretlennek tűnő hosszú hajszálak.

4. Nem számoltál a köztes stádiumokkal

Tipikus hiba, hogy az ember elfeledkezik arról, hogy a tökrövid, és a gyönyörű hosszú között van még jó pár állomás, amilyen frizurákat soha nem tervezett. Ezeket is ki kell bekkelni.

5. Az a csoffadt kis copf mintha a pokolból üdvözölne

Az egyik fent említett állomásnak külön bekezdés is jár, mert olyan horrorisztikus. Ez az a pontja a hajnövesztésnek, mikor már muszáj lenne valamit csinálni a hajaddal, de még nem elég hosszú ahhoz, hogy szépen össze tudd fogni és így kénytelen vagy egy csoffadt kis gúzsba összegumizni, amiből mint egy elhasznált seprű feje kandikálnak ki a hajvégeid. Már amelyikeket sikerül egyáltalán beleszuszakolnod a copfba, és nem lógnak körülötte mindenfelé.

6. Mire megnő, térnél is vissza a rövidhez

És akkor mire végre valahára ott állsz a tükör előtt a vállig-derékig-fenékig érő hajaddal, amiért olyan sokat melóztál az elmúlt években, akkor úgysem fog pontosan úgy kinézni, mint amilyennek anno elképzelted. Ettől pedig azonnal elő is bújik a kisördög, aki azt mondja, hogy mi lenne, ha inkább vissza is térnél a rövidhez? Olyan jó volt az, jól is állt, nem is volt vele baj, és milyen menőnek is érezted magad akkor, mikor a sok hosszú hajú barátnő között te voltál az egyetlen, akinek rövid a sérója. Ideje is lenne már felhívni a fodrászodat...