Amiről itt szó van, az pedig a piros. Hála az égnek. Piros rúzs, piros kiegészítők, piros fehérnemű, piros körömlakk - a szín, amely egyértelműen a szexiség, a nőiesség, a tűz színe. És még a körmök és a kézfej fiatalítására is tökéletesen alkalmas! Feltéve, ha keverünk bele egy kis narancsot is.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Judit Korhán-Faragó (@korhan_nails) által megosztott bejegyzés,

A varázslat hátterében egyébként egy egyszerű jelenség áll: a piros és a narancs keveréke tökéletesen ellensúlyozza az öregedő bőrrel járó szépséghibákat. Legyen szó kékes, kissé feltűnő, megvastagodott vénákról, szépségfoltokról vagy ráncokról, a piros szín vonzza a tekintetet, a benne rejlő narancs pedig enyhíti, elmossa a sötétebb pigmentek látványát. Ezért sem ajánlott egyébként idősebb nőknek a hideg, kékes árnyalatú manikűr. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Olga Nailed It! (@olganailedit) által megosztott bejegyzés,

Még jó, hogy ebből az egy színből is van legalább ezerféle árnyalat, így könnyebb megtalálni azt, ami igazán hozzánk passzol. Én például biztosan egy élénk narancsos, matt árnyalatot választok majd, mert már tapasztaltam, hogy a mélyebb lakkok egyszerűen fehérítik, sápasztják az egyébként sem túl barna bőrömet.