Bevallom, amikor elkezdtem beszélgetni Csengeri Zsuzsa természetgyógyász-kineziológussal, a FARO Stúdió vezetőjével, volt bennem némi kétely azzal kapcsolatban, hogy mennyire is befolyásolhatja a ruhatáram színe az aktuális kedvemet. Sőt, továbbmegyek: idáig eszembe se jutott, hogy azzal, hogy hetek óta talpig szürkében vagyok, tudat alatt üzenni szeretnék a külvilágnak. Zsuzsát hallgatva viszont nem tudtam nem arra gondolni, hogy basszus, velem kapcsolatban igaza van... Ha eddig neked sem jutott eszedbe a kedvenc gönceid árnyalatain agyalni - vagy épp ellenkezőleg, nagyon is érdekel a téma, akkor olvasd el, hogy Zsuzsa (és egyébként  pszichológiai tanulmányok is) mit mondanak a kedvenc árnyalataidról!

Ha gyakran hordasz pirosat…

A piros és a vörös színekben nem lehet észrevétlennek maradni. Amellett, hogy az alapcsakránk színe is vörös, ez egy annyira erős árnyalat, hogy még a vérkeringésre is hatással lehet, sőt, akár egy létező ekcémát is felerősíthet.

A kineziológus szerint ennek azért van jelentősége, mert spirituális megközelítésből az ekcéma annak a tünete, hogy szeretnél kibújni a bőrödből. Ez pedig szorosan összefügg azzal, hogy aki sok pirosat hord, az nyugtalanabb és türelmetlenebb lehet, és bár a szenvedélyesség színéről beszélünk, túlzásba víve akár agressziót is előidézhet a viselőjénél.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Marka Girls ||#AdvertiseBeauty (@markagirls) által megosztott bejegyzés,

 

Ha gyakran hordasz narancssárgát…

Zsuzsa szerint érdemes megfigyelni, hogy az emberek mennyire ritkán viselnek narancssárgát. Pedig érdemes lenne, ugyanis ez az aktív és meleg szín nem csak a hangulatodat dobhatja fel, de még immunerősítő és öngyógyító hatása is van.

Ha gyakran hordasz narancssárgát, akkor aktív, életteli személyiség vagy.

Fun fact: ez a színárnyalat fokozza az éhséget, így nem véletlen, hogy sok étterem, köztünk a McDonalds is ezt a színt választotta a logójukhoz és az éttermeikhez.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@_il_grimorio_della_strega_ által megosztott bejegyzés,

Ha gyakran hordasz citromsárgát…

A citromsárga a köldökcsakra színe. Amellett, hogy jó hatással van a hangulatunkra, még a méregtelenítő szerveinkre is ösztönzően hat. A kineziológus szerint ha szellemi tevékenységet szeretnénk végezni, de nem jön az ihlet, akkor a citromsárga segíthet az összpontosításban és életre kelteni a fantáziánkat.

Ha viszont valaki elutasítja ezt a színt, az azt jelentheti, hogy hajlamos a búskomorságra.

(Ennél a pontnál elgondolkoztam, hogy az egyedüli citromsárga szín miért csak egy félig elfonnyadt citrom a hűtőmben...)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pips Hip (@pips_hip_shop) által megosztott bejegyzés,

Ha gyakran hordasz zöldet…

Tapasztaltad már, hogy az erdőben sétálva elfog egyfajta kellemes, megnyugtató érzés? A zöld a szívcsakra színe, emellett pedig a természeté, növekedésé, és regenerálódásé - nem véletlenül festik zöldre a kórházak falait. 

Segíthet helyre billenteni a bizonytalanság érzését és mozgósítani az öngyógyító erőket.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Choices (@choiceslebanon) által megosztott bejegyzés,

Ha gyakran hordasz kéket…

2020 év színe a  bölcsesség és megnyugvás jelképe. Zsuzsa szerint sokan azért használnak kék színt a névjegykártyájuknál, hogy tudat alatt bölcsebbnek és komolyabbnak lássák őket.

Aki szívesen viseli ezt a színt, az inkább társas lény, míg, ha valaki nagyon elutasítja, akkor belső nyugtalansággal küzd.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

CAMI | Beauty Influencer (@cami_beeson) által megosztott bejegyzés,

Ha gyakran hordasz szürkét…

Zsuzsa szerint a szürke a színek ellentéte, és nem véletlenül létezik a „szürke egyéniség” kifejezés sem.  (Miközben Zsuzsa erről az árnyaltról mesélt, konstatáltam, hogy a zoknimtól kezdve a melltartómig kivétel nélkül minden szürke rajtam.)

Aki ezt a színt hordja, nem szeretne feltűnni, és bár vágyik az elismerésre, inkább a visszahúzódást választja. Ha valaki túl sokat viseli, azt eláraszthatja a fásultság és az egyhangúság érzése.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nadja Joksimovic (@lipstickstains) által megosztott bejegyzés,

Ha gyakran hordasz feketét…

Manapság a fekete nemcsak a lemondás és elmúlás színe, hanem az eleganciáé is.

Ellentétben a szürkével, aki feketét visel, nem akar beleolvadni a tömegbe, inkább ezzel az árnyalattal ellensúlyozza, ha túl sok inger éri.

Észrevetted már, hogy egy nagyon színes, csili-vili divatbemutató végén a tervező is feketében mutatkozik a közönség előtt?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BLACK by colour of my soul 🖤 (@colourofmysoul_) által megosztott bejegyzés,