Konfetti és rizsszórás

Az igen kimondása után szokás rizzsel megdobálni az ifjú párt, emellett régóta divat a konfettiszórás is, különösen a csillogó-villogó műanyag verzió, ami hiába baromi látványos, nem túl környezetbarát. A nyers rizsszemek pedig komolyan megbetegíthetik az azokat felcsipegető madarakat. Ezek helyett szuper alternatívák lehetnek a virágszirmok, esetleg apró levelek,  amik szintén látványosak, ráadásul környezetbarátok is - akárcsak a szappanbuborékok, amelyek nagyon látványosak, és az esküvői fotókon is gyönyörűen mutatnak.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sara Queenbee (@queenbeesara) által megosztott bejegyzés,

Repülő lufik és lampionok

Látod magad előtt, hogy amint lemegy a nap, a jókívánságokkal teletűzdelt lufikat és lampionokat égnek eresztik a vendégek? Szerintem is gyönyörű. Viszont a lufik egyszer csak kipukkannak, és ahol leesnek, hulladékként ott is maradnak. A lampionok pedig a legszélcsendesebb napokon is landolhatnak úgy, hogy tüzet okozzanak, nem véletlen, hogy sok helyen tiltják is a használatukat. Jó hír, hogy nem kell lemondanod a fényekről, vízparton szuper megoldás az úszógyertya, az asztali gyertyák is gyönyörűek, sőt, esernyőkből is készülhet csodaszép dekoráció. A jókívánságokat pedig szóban is át lehet adni, hidd el, ugyanolyan eséllyel válnak valóra, mint azok, amiket lufiba rejtenek...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Strictly Weddings (@strictlyweddings) által megosztott bejegyzés,

A meghívók és ültetőkártyák nem csak papírból lehetnek

Voltam már olyan esküvőn is, ahol falevélből vagy kavicsból készítették az ültetőkártyákat, a meghívókat pedig emailen kaptam meg, vagy aki ragaszkodott a nyomtatott megoldáshoz, az figyelt rá, hogy újrahasznosítható papírból készüljenek. De a legjobb az elektronikus megoldás: nincs postaköltség, nincs papírpazarlás, és a levelek szállításával sem fogy üzemanyag. Az interneten már rengeteg olyan  - ingyenes és fizetős - sablon létezik, melyet egyszerűen személyre szabhat bárki.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lauren Agency (@laurenagency) által megosztott bejegyzés,

Menyasszonyi csokor a kertből

Vagy legalábbis közelebbről, mint mondjuk Dél-Kelet Ázsia. Az esküvők elmaradhatatlan kellékei a virágok, pont ezért érdemes megkérdezni a dekorációért felelős illetőt, honnan szerzi be őket, mivel érkeznek, és hogyan tartja őket frissen. Az importált vágott virág hűtéséhez plusz energia kell, a szállításhoz pedig plusz üzemanyag. Próbálj olyan virágkötőt találni, aki helyben termesztett virágokból vagy vadvirágokból oldja meg a dekorációt. Az asztalok díszítésére pedig egyébként a cserepes növények is tökéletesek, de művirágokból- és növényekből is lehet már nagyon ízléseseket kölcsönözni. Dekorációt ráadásul nemcsak virágokból, hanem lehullott levelekből, ágakból, egyéb növényekből lehet készíteni, ráadásul szezonális tematikában.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Beth Amery Poppy Easdown (@beth_amery) által megosztott bejegyzés,

Muti a kezed!

A lánykérést követően általában ez hangzik el az ismerősök szájából elsőként. Naná, hiszen mindenki látni akarja a gyűrűt, amivel még te magad sem tudtál betelni. Nyugi, most nem az jön, hogy gyémánt helyett hordj nádból font karikát! Arra viszont érdemes odafigyelnetek, hogy honnan veszitek a gyűrűt. Hallottál már a véres gyémántokról? Az Amnesty International szerint a gyémántbányászatnak több mint 4 millió halálos áldozata van Afrikában, ráadásul a kövek jó része csempészáruként jut el a nemzetközi piacra. A lánykéréshez jobb egy családi ékszert használni, amelyből - ha nem tetszik a foglalat - egy ékszerész simán átteszi a követ egy megfelelő darabba. Számos olyan ékszerbolt létezik, ahol már korábban mások által is hordott gyémántgyűrűket árulnak – és persze akkor sincs semmi probléma, ha olyan gyűrűvel kötelezed el magad, amiben nincsen kő. Sőt, ha csípitek a kicsit extrémebb megoldásokat, még tetováltathattok is jegygyűrűt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

CvB Custom Jewelry (@cvb.inspired.design) által megosztott bejegyzés,