Mielőtt felfedném a nagy titkot, elárulom, mégis hogyan jött a megvilágosodás. Minden reggel és este szorgalmas nagylányként duplán arcot mosok, 100%-ban eltávolítok minden sminkmaradványt és szennyeződést az arcomról, aztán jöhet a rutin. Használok C-vitamintniacinamidothialuronsavat, retinolt, különböző bőrolajokat, pattanásokra való kiegészítő készítményeket és persze hidratálót

És csak most jöttem rá, hogy nemcsak az a fontos, MIT kensz a bőrödre, hanem az is, hogy hogyan. 

És most nem a készítmények bemasszírozásáról beszélek, hanem egy olyan aprócska részletről, amire eddig nem figyeltem, és bár eddig is szép volt a bőröm, ha a megfelelő hatóanyagokat kentem rá, ilyen sima és kiegyensúlyozott még sosem volt. Pont azóta, amióta ezt csinálom, úgyhogy nem lehet véletlen. Oké, elárulom, mi a nagy trükk: 

minden réteg kozmetikum után legalább három percet várok, mielőtt kenném a következőt.

“Ő, oké...” - mondhatod te most. Én is így reagáltam, amikor anno olvastam valahol ezt a tippet. Őszintén szólva én tojtam rá magasról, egyáltalán nem gondoltam, hogy bármilyen hatása lehet annak, ha két szérum vagy krém között hagyok némi időt. Pedig nagyon van. Nagyon is. 

Minderre úgy döbbentem rá, hogy pár héttel ezelőtt eszelős iramot toltam a munkában, emiatt még a bőrápolási rutinomba is bekúsztak az emailek és a telefonok (tudom, tudom, nem szabad ilyet). Egyik este, amikor már türelmetlenül készültem magamra locsolni a fél üveg hialuronsavat meg a hidratálómat, a szérum után kaptam egy telefont. Kimentem a fürdőből, telóztam, visszamentem pár perc múlva, és matt, puha, olyan szuper állagú volt a bőröm. Nem gondoltam, hogy ez jelent valamit, úgyhogy tettem is rá a niacinamidot. De persze megint megcsörrent a telóm. A szokásos forgatókönyv következett, C-vitamin, teló, retinol, teló, hidratáló, teló.  

És már este tök más tapintása volt a bőrömnek, mintha mindent rákentem volna közvetlenül egymás után. 

Reggel meg pláne nagyon szép volt, nem is értettem, mi történik, gondoltam, megpróbálom ezt a módszert megint: a kávéfőzés és mosogatás (valamiért mindig reggel mosogatok) bekúszott a C-vitamin, a niacinamid és a fényvédős hidratálóm közé. Majd megint hagytam pár percet a bőrömnek, és utána tettem csak rá sminket. A végeredmény: matt, élettel teli bőr, rajta tartósan maradó sminkkel. 

Egy ideje így ápolom a bőröm, és csak ajánlani tudom ezt a módszert: egy kicsit macerásabb, és pár perccel elnyújtja ugyan a rutinodat, de minden másodpercért hálás leszel magadnak. Egy dologra viszont figyelj oda: ha a rétegek között telózol, emailt írsz, mosogatsz, vagy teregetsz, mosd meg a kezeidet, mielőtt újra az arcodhoz nyúlsz!