Csak, hogy maradjak a „begyepesedett mammer” vonalon: sokszor, amint meghallom, hogy „internetes kihívás”, egyből elkönyvelem, hogy tuti megint valami ordas nagy baromságról lehet szó. Pedig rengeteg jópofa megmozdulás van, mint például a legújabb kedvencem a #tetrischallenge. Mi viszont nem azért gyűltünk most itt össze, hogy az internet értelmes és építő jellegű tartalmait elemezzük, hanem hogy betekintést nyerjünk a sötét oldalra.

1. A #gluedlipchallenge

Elsőként jöjjön a legújabb kihívás! A lényege, hogy fiatalok az orruk alá ragasztják a felső ajkukat, azért, hogy az teltebbnek tűnjön. Ez a sufnituningos szájdúsító trend egyébként nem meglepő, korunk egyik legnagyobb mániája mostanában a telt ajak. Arról, hogy ennek a TikTokon hasító ragasztós kacsacsőr-kihívásnak vannak-e már sérültjei, még nem tudni, egy dolog viszont biztos: a bőrgyógyászok a fejüket fogják, mivel a tinik körömlakklemosót dörzsölve a bőrükre kapargatják le az odaszáradt ragasztót. Ez pedig talán nem tesz annyira jót a bőrüknek, mint azt elsőre gondolnák...

2. A #Kylielipchallenge

Ha már közösségi médiáról és dúsabb ajkakról beszélünk, nem mehetünk el szó nélkül a téma koronázatlan királynője, Kylie Jenner mellett. Miután az egyik legismertebb Kardashian-lány nagyjából egy keddi napról szerdára arra ébredt, hogy háromszorosára duzzadtak az ajkai, a több mint 140 millió Instagram követője jelentős része egyből hasonló szájat akart magának. Viszont akadt egy apró akadály: a követőinek nem volt meg az anyagi háttere, hogy feltöltessék az ajkaikat, így poharakkal és befőttes üvegekkel igyekeztek vákuumot képezni és felturbózni a szájuk méretét. Ezeknek a próbálkozásoknak a végeredményével pedig tele az internet.

3. A #thesaltandicechallenge

A lista harmadik kihívása számomra teljesen értelmezhetetlen kategória, mivel itt azon kívül, hogy a fiatalok fájdalmat és sok esetben maradandó sérülést okoznak maguknak, semmi nem történik. A lényeg, hogy a tinik sót dörzsölnek a bőrükre, amire utána jeget tesznek. Ha te sem érted, hogy ez mire jó, elárulom: állítólag mókás, ahogy a bőrfelület úgy ég, mintha éppen le akarna fagyni. (Azon viszont már ők sem nevetnek, amikor a bőrgyógyász közli velük, hogy maradandó sérülést szereztek.) 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

𝔸𝕟𝕕𝕣𝕖𝕨 𝔻𝕣𝕦𝕞 (@its_andrewdrum) által megosztott bejegyzés,

4. A #thecondomchallenge

Értem én, hogy mikor az ember vizsgákra készül, akkor tényleg mindent kitalál, csak tanulnia ne kelljen. Mégis, annak a meglepően sok fiatalnak, akik szerint poén úgy felszívni és utána felnyomkodni az orrukon az óvszert, hogy utána a szájukon húzhassák ki, üzenem: használjátok inkább rendeltetésszerűen, mindenkinek nagy szívességet tennétek vele!

5. A #hotwaterchallenge

Egy kihívás, amihez egy vödör forró vízre van szükség. Jól kezdődik, ugye?  Azok számára, akik útjára indították, vagy csak beszálltak ebbe a buliba, nem jutott eszükbe, hogy az anyukájuk nem véletlenül mondta, hogy ne szaladgáljanak a forró leves körül. A feladat, csak úgy, mint az ötlet kitalálója, elég egyszerű: öntsd le magad egy nagy pohár forró vízzel, vagy a még bugyogó vizet szívd fel egy szívószállal. Ennek a kihívásnak egyébként már halálos áldozata is van.