Imádom az élénk színű rúzsokat, viszont olyan sebességgel cserepesednek ki az ajkaim, mintha a Szaharában élnék. Egyszer egy YouTube videóban hallottam, hogy erre a megoldás az, ha rúzsozás előtt alaposan leradírozod a bőrt az ajkaidon. Mivel eszem ágában sem volt csillagászati árú ajakbőr-radírt venni (ami ráadásul még úgy is hangzik, mintha Hannibal Leckter taálta volna ki) egy kanál mézben kevertem el kevés kristálycukrot, és ezzel dörzsöltem át az ajkaimat, azóta pedig ki nem hagynám ezt a lépést. Nem kell túl erősen csinálni, mert a kristálycukor szemcséi amúgy is élesek. Pár perc finom masszírozás után meleg vízzel le lehet mosni az egészet, én ilyenkor szoktam még egy jó nagy adagot felkenni az ajakápolómból (a.k.a. szőlőzsír), hagyom beszívódni, és utána festek. Órákkal tovább bírja minden rúzs meg szájfény, ráadásul a viseletük is kényelmesebb.

ajakír.gif

Warner Bros.

De lássuk, milyen beauty trükkök vannak a ti tarsolyotokban!

„Nekem két ilyen van. Az egyik, hogy mindig fürdés/zuhanyzás után, lefekvés ELŐTT  kenem be a hónaljamat izzadásgátlóval. Ezerszer jobban hat, elvileg van rá valamilyen tudományos magyarázat is, aminek bevallom, nem jártam utána. Még 15 évvel ezelőtt, az edzőteremben véletlenül kihallgattam két lány beszélgetését, onnan jött az ötlet, és tényleg működik.

A másik ilyen a kéz-és bőrfertőtlenítő spray használata pattanások ellen. Én Brado márkájút tartok otthon, egy flakon kb fél évig, vagy még tovább elég. Ha azt látom, hogy pattanás készül kijönni valahol az arcomon, fújok egy kicsit az ujjam hegyére, és bekenem vele, naponta két-három alkalommal. Nem egyszer volt olyan, hogy este bekentem vele egy kisebb, de már jó vörös és duzzadt pattit, és reggelre szinte nyoma sem volt. Borotválkozás után a hónaljamat és a lábamat is viszonylag gyakran befújom vele, sőt, még a borotvát is, és soha nincsenek benőtt szőrszálaim, meg apró piros pöttyeim a borotvált területen.” (Anita, 37)

simalab.gif

Giphy

„Mivel a munkámból adódóan sokat vagyok színpadon, szeretem az erősebb, csillogó szemhéjpúdereket, de ezek a szememen valahogy sosem lesznek olyan pigmentáltak és szikrázóak, mint amíg még a tégelyben vannak. Én ezért, miután felszedtem az ecsetre a púdert, fújok rá egy egészen kevés sminkfixáló permetet, és gyorsan feltapogatom a szemhéjamra a még nedves port. Ez atombrutál módon kiemeli minden szemhéjpúder színét, bár én többnyire csak a csillogóakkal használom, de minden árnyalattal működik a trükk.” (Dóri, 29)

aranyszemfestek.gif

Tumblr / Maybelline

„Egy időben a csapból is az folyt, hogy fehér színű szemceruzával kell kihúznod az alsó szemhéjadat, attól nagyobb lesz a szemed. Ki is próbáltam, de nekem valahogy mindig olyan természetellenes meg idétlen lett a végeredmény. Aztán egy ismerősöm, aki színdarabokhoz szokott sminkelni, mondta, hogy a fehér nagyon erős szín, és hogy ők ezt nagyszínpados darabokhoz használják. Próbáljak meg inkább egy nude színű szemceruzát – és bumm! Végre olyan volt az eredmény, amilyet látni akartam! Ha komolyabb sminket csinálok magamnak, ez azóta is benne van a rutinomban.” (Nóra, 34)

nyitottszem.gif

Tiger Aspect Productions

„Lehet, hogy nagyon evidensnek tűnik, de nekem a primer volt ilyen felfedezésem. Sokáig azt hittem, hogy csak parasztvakítás, de aztán kipróbáltam egy olyat, amit kimondottan tág pórusokra ajánlanak, és még órákkal sminkelés után is sokkal szebb volt a bőröm, mint szokott. Mondjuk továbbra is azt mondom, hogy nem kell belőle mindenhová, csak a problémás részekre, de oda nagyon. Ha valakinek egyetlen tanácsot adhatnék, én biztosan ezt javasolnám neki.” (Eszter, 30)

lifechanger.gif

Tenor

„A nagymamámtól tanultam, és lehet, hogy nevetségesnek tűnik, de működik! Rúzsozás után dugd a szádba a mutatóujjadat, és húzd ki. Lejön a fölösleges rúzs, ami egyébként a fogaidon kötne ki.” (Virág, 33)

mulan.gif

Walt Disney Feature Animation Florida

„Van egy régi, már teljesen kiszáradt szempillaspirálom, azzal mindig átfésülöm a pilláimat, mielőtt kifesteném őket. Így szépen szétválnak, sokkal sűrűbbnek tűnnek, viszont nem nehezednek el és nem állnak össze gusztustalan póklábakká.” (Ági, 25)

sheldon.gif

Chuck Lorre Productions

„Valami magazinban olvastam úgy egy éve, és hála az égnek, hogy kipróbáltam: egy egészen picike highlighter a felső ajkam fölé, középre, abba a szív alakú kis mélyedésbe. Instant teltebbnek tűnnek tőle az ajkaim, de valami megmagyarázhatatlan okból még 10 évvel fiatalabbnak és hamvasabbnak is látszom. Gondolom azért, mert olyan kis ártatlan, sugárzó hatást kelt – de igazából nem tudom, meg nem is érdekel, az a lényeg, hogy működik, és mióta kipróbáltam, ki nem lépek nélküle a lakásból. Még akkor sem, ha egyébként nincs rajtam nagy smink.” (Andi, 41)

ezjo.gif

Giphy

Találtál olyan trükköt, ami válasz lehet az imáidra? Neked is van olyan felfedezésed, ami megváltoztatta az életed, de legalábbis azt, ahogyan a fürdőszobában készülődsz? Akkor ne irigykedj, oszd meg gyorsan a kommentekben, hogy mások dolgát is megkönnyítsd!

megosztas.gif

awesomesauceasshattery.com