Emlékszem, mikor pár éve egy ismerősömtől kaptam egy - meglepően szép és drága - arcápolási szettet, nagyon udvariasan megköszöntem, és közben csak az járt a fejemben, hogy bárcsak inkább a pénz nyomta volna a kezembe az illető. Vagy csokit. Vagy semmit. Nem azért, mert ez egy rossz ajándék, csak nekem, akinek ilyen érzékeny, kipattogásra hajlamos bőre van

esélytelen, hogy olyan termékeket kenjek az arcomra, amik nem kifejezetten az én bőrtípusomra valók. 

De ez senkinek sem hibája, hiszen nem mindenkinek jut eszébe vásárlás közben, hogy biztosra menjen. Én például idegen embernek maximum kézkrémet veszek, mert sem színekben, sem állagban, sem márkákban, sem ízlésben nem tudom, mire van igénye. De van remény: ha idén is kaptál egy felesleges dezodorszettet, mondom, mit érdemes vele kezdened! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Teoxane Distributor Greece (@teoxane.gr) által megosztott bejegyzés,

1. Add el! 

A legkézenfekvőbb természetesen az, ha pénzt csinálsz belőle – ez persze főleg a márkásabb termékekre igaz. Nagyon sokan kifejezetten karácsony után kezdenek vadászatba, és milyen jól teszik! Ilyenkor ugyanis a drága, és sok esetben akár elérhetetlen termékek tök jó áron kerülnek fel a Facebook marketplace-re és egyéb adok-veszek weboldalakra. Még akkor is érdemes megnézegetned ezeket a bolhapiacokat, ha nem kaptál semmi feleslegeset ajándékba, hiszen biztos találsz valamit, ami tetszik! 

2. Tedd el! 

Jó lesz még valamire. És tényleg így lesz! Én tavaly kaptam egy nagyon szép és különleges rózsás kézkrém- és szappanszettet, amit tökre használtam volna, ha szeretném a rózsát. De nem... Úgyhogy eltettem, és megvártam a megfelelő pillanatot (egy távoli ismerősöm szülinapi buliját), és marha boldog voltam, hogy nem kellett ajándékot lőnöm neki.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

GIRLINC (@girlinc_uk) által megosztott bejegyzés,

3. Adományozz! 

A Magyar Vöröskereszthez bármikor vihetsz szépségápolási termékeket is, főleg ha mindennapi használatra való cuccokról van szó (fogkefe, fogkrém, sampon, tusfürdő, dezodor, egyéb higiéniai termékek). Gondolj bele: az a szappanszett, ami nálad hónapokig csak foglalná a helyet, hatalmas segítség lehet egy rászoruló család számára. Az ünnepek után szedd össze ezeket az ajándékokat, és irány a legközelebbi adománypont! 

4. Add le szociális szépségszalonokban! 

Tudtad, hogy léteznek olyan helyek, ahol rászorulókat csinosítanak ingyen? Ilyen a budapesti Tükörkép Műhely is, amely szociális szépségszalonként működik, és a legszegényebbeknek segít az álláskeresésben.

Ha olyan terméket kaptál ajándékba, ami hasznára válhat egy ide látogató kliensnek, mindenképpen adakozz! 

5. Csinálj beautycserét! 

Szervezz a két ünnep között, esetleg januárban egy alkalmat a legjobb barátaiddal, amire mindannyian elviszitek azokat a karácsonyi ajándékokat, amiknek nem látjátok hasznát - hidd el, ami neked felesleges, vagy nem tetsző, az másnak simán lehet kincs! Én így szereztem be az egyik kedvenc rúzsomat, sőt az egyik kabátomat is - cserébe pedig bakancsot és szemhéjpúdert adtam.