Mi, nők hajlamosak vagyunk egy picit túltolni a szépítkezést az első randik előtt (mondjuk ez a pasikkal sincs nagyon másképp): új sminkek, új ruhák, új cipők, új táskák, új fülbevalók, más frizura, más színek - csak pár dolog, ami nekem és a barátnőimnek is beugrik, mikor meghalljuk azt a szót, hogy randi. Ez persze nem azt jelenti, hogy meg akarnánk változni egy új pasi kedvéért, inkább csak azt, hogy a lehető legjobb önmagunkat szeretnénk megmutatni.  

Csak néha katasztrofálisra sikerednek ezek a próbálkozások. 

Mint például, mikor gigaextrahatalmas szempillákat akartam magamnak varázsolni, ezért a találka előtt cirka ötven rétegben vittem fel háromféle spirált az igéző tekintet érdekében. A végeredmény talán téged sem lep meg: az egész randi arról szólt, hogy a tükröződő felületekben kenegettem el a szemem körüli fekete cafatokat. Ezzel még önmagában nem lett volna baj, azt viszont már kínként éltem meg, hogy a randipartnerem hárompercenként megszólalt, hogy “ott van... még mindig... még mindig... várj, leszedem...” Nagyon kellemetlen volt. Mondjuk ez neki nem volt annyira kínos, mint nekem, de egy dolgot akkor és ott megfogadtam:  

soha többé nem kísérletezem új sminkmegoldásokkal egy első randin. 

Csini ruci, ami mindent megmutat 

"17 éves koromban egy balatoni nyaraláson megismerkedtem egy német fiúval, aki nagyon megtetszett. Tudtam, hogy este ott lesz az egyik legmenőbb siófoki diszkóban. Ekkor 1998-at írtunk, a stroboszkób és a neonfény alap volt ezekben a csodás intézményekben. Kölcsönkértem a barátnőmtől egy nagyon cuki miniruhát, ami sötétkék volt, és margarétamintás, úgy éreztem benne magam mintha én lennék Drew Barrymore, és elmentünk a dizsibe. Beléptünk, elindultunk a pult felé egy kóláért, és egyszer csak feltűnt, hogy egy csomó ember megbámul, mikor elmegyek mellettük. Kábé 5 másodpercig hízeleghettem magamnak azzal, hogy olyan jól nézek ki, hogy mindenkinek leesett az álla, mert a barátnőm rémült arccal megfogta a kezemet, és kirángatott a helyről. Nem értettem, mi baja van, amíg fel nem világosított: a ruhám anyaga olyan volt, amin át a neonfényben tökéletesen látszott az alatta lévő FEHÉR bugyim és melltartóm. Többek között ennek az élménynek tudom be, hogy a fehérneműim 80 százaléka fekete." (Anita, 38) 

Frissesség, de mindenhol

“Az első komoly barátommal már hónapok óta kerülgettük egymást, mikor végre elérkezett a várva várt közös éjszaka... Nagyon izgultam. Annyira, hogy nagyjából egész nap szőrtelenítettem, különböző illatokat kenegettem, fújkáltam magamra, sminkeltem, ruhákat próbáltam, csak a szokásos. Aztán beugrott, hogy mi lenne, ha odalent is megpróbálnék egész éjen át tartó frissességet varázsolni. Agyaltam egy picit, és a választásom végül (totál indokolatlan az egész) a fogkrémemre esett, mert mentás, friss illatot akartam. Katasztrófa lett a dolog vége, annyira csípett és mart a fogkrém, hogy aznap semmire sem voltam képes, a barátom meg egyáltalán nem értette, miért csináltam ekkora hülyeséget. Ma már nagyon nevetek ezen a sztorin, de akkor hatalmas kínt éltem meg..." (Eszter, 27) 

Égés, szó szerint

"Pár éve volt egy srác, akivel már a hatodik-hetedik randit tapostuk, és nagyon tetszett. Adódott egy péntek este, amikor elmentünk iszogatni. Én akkor még cigiztem, ő kocadohányos volt, úgyhogy egy-két fröccs mellett ő is rágyújtott velem. Talán egy picit többet ittam a kelleténél (bár szerintem ez színjózanon is megtörtént volna velem), és amikor elővettem a következő cigit, az ő gyújtójához nyúltam. Ami nagy lángra volt állítva, nekem meg két hónapja frufrum volt. Gondolom, sejted, mi a sztori vége: a frufrum közepe olyan sebességgel égett le, hogy szinte észre sem vettem, csak az a tipikus égett hajszag maradt utána. Berohantam a mosdóba, és szinte pánikrohamot kaptam, amikor megláttam, hogy nézek ki... Szégyenemben hazarohantam, valahogy összevagdostam a frufrumat elfogadhatóra, a sráccal meg még két randink volt, és ennyi. Azóta már a cigit is letettem." (Bea, 33) 

A Joker

"Nem olyan nagy ügy, de bennem eléggé megmaradt az a bulizós este, ami abba fulladt, hogy egy sráccal összekavarodtunk. Rengeteget csókolóztunk, mielőtt úgy döntöttünk, hogy felmegyünk egyikünk lakására. Az "akció" előtt bementem a fürdőszobába felfrissíteni magam, és ott vettem észre, hogy az este elején aprólékosan felkent dögös sminkem a heves csókolózás miatt úgy szétkenődött az arcomon, mintha én lennék Joker. Állati cikinek éreztem a látványt, főleg, mert addig biztos voltam benne, hogy őrült jól nézek ki. A srácot viszont cseppet sem zavarta, együtt aludnunk a Joker külső ellenére is." (Kati, 30)

Spenót mindenhol

"Sajnos ez nem randizós sztori, de pasi az van benne... Már egy ideje egy kreatív ügynökségnél dolgoztam, és teljesen belezúgtam az egyik - egyébként ismert zenész - ügyfelünkbe. Tudtam, hogy a hét bármelyik napján betoppanhat, ezért mindig igyekeztem a legjobb formámat hozni, ami a legtöbbször össze is jött, kivéve azon a csütörtöki napon, amikor megtörtént életem egyik legkínosabb pillanata. Betoppant, én pont az ebéd utáni kávémat szürcsöltem, és rámosolyogtam, miközben köszöntem neki. Ő pedig - nagy meglepetésemre - visszamosolygott! Nagyon cuki volt, már az esküvőnket tervezgettem a fejemben, amikor szólt az egyik kollégám, hogy van valami a fogaim között. A spenót volt, amit ebédre ettem... Annyira tipikus filmes jelenet, hogy sosem gondoltam volna, hogy ez velem is megtörténhet. Mondanom sem kell, nyilván nem jött össze a pasi - de legalább okoztam neki egy vicces pillanatot. Lányok, minden kajálás után fogcsekk!" (Enikő, 27)