Kezdjük azzal, hogy van annyi önkritikám, hogy bár Irina Shayk szupermodell is erre az edzésmódra esküszik, tudom, hogy nincs az a párnamennyiség és törcsivel erősítés, amivel én - pláne ebben a karanténos-nassolós időszaknak a közepén - akár a közelébe is kerülhetnék ennek az állapotnak: 

Ettől függetlenül lassan bennem is megérett a gondolat, hogy közel egy hónap egy rövid ideje tartó tunyulás után igenis jól esne mozogni, így akadt meg a szemem a Shayk-féle módszeren. A modell, állítása szerint, azért kérte a személyi edzőjét, hogy állítson neki össze egy szállodai szobában is elvégezhető programot, mert a sok utazgatás során ritkán talál olyan konditermet, ahova szívesen lemenne edzeni. Viszont, mivel annyira még ő sem elvetemült, hogy kézi súlyzót cipeljen a bőröndjében, olyan eszközökre volt szüksége, amiket egy hotelszobában is megtalál. Mint például a párna, törölköző, és dohányzóasztal. Sőt, mivel Irina állítja, hogy ezeket a gyakorlatokat akár tévénézés közben is lehet csinálni, engem megvett, ezért úgy döntöttem: belevágok!

Maga az edzés hét gyakorlatból áll, ezek sorrendben a következők: dohányzóasztalra támaszkodva váltott karemelés, dohányzó asztalra háttal támaszkodva lábemelés, egy lábon egyensúlyozva párnát magad előtt tartva lábemelés, végül két gyakorlat, amit az ágyon hanyatt fekve, törülköző segítségével kell végezni. Ezeknek a helyes kivitelezését inkább nem írom le, hanem azt javaslom, hogy nézd meg ITT, Irina hogyan csinálja a gyakorlatokat. (Nekem ennél az oldalán feldobta opciónak, hogy magyarra fordítva is elolvashatom a cikket és a gyakorlatok leírását.)

Mint említettem, egy rövid ideje már óvom a pulzusomat a emelkedéstől, ezért egy ötperces nyújtós bemelegítést is beiktattam, nehogy már én legyek a balek, aki egy párnaemeléstől is lesérül.

Miután becsülettel nyújtottam legalább öt percet, bele is vágtam az első, dohányzóasztalnál plankelős feladatba. (Remélem annyi menőzés belefér, hogy eláruljam: minden gyakorlatnál sikerült az ajánlott sorozatszámból a többet megcsinálnom.) Egyedül a negyedik feladatnál éreztem, hogy talán mégsem vagyok akkora Jani, ott már fél lábon, párnával a kezemben kellett egyensúlyozni, miközben az egyik lábamat az ágyra támasztom. Szerencsére az utolsó két gyakorlatot már az ágyban, hanyatt fekve kell csinálni.

És, hogy összességében mit gondolok? Azt, hogy amennyire az elején megmosolyogtam és egy jó poénnak tartottam ezt az egész hotelszoba-workoutot, utólag igenis úgy gondolom, hogy van értelme.

Pláne, ha olyan kezdő/újrakezdő vagy, aki nem heti ötször tolja Rubint Rékára, viszont szeretné valahol elkezdeni. Szóval a jó hír, hogy szerintem, ha rendszeresen csinálod és nem egy liter fagyival díjazod magad, hogy mozogtál, akkor a dolog hatásos. A rossz hír, hogy tényleg nem tudok kifogást mondani, hogy miért is ne kezdj bele.