„Hála” a karantén okozta életmódnak, egyre több ismerősöm (ofkorsz nők) panaszkodik amiatt, hogy a bőre egyre rosszabb formában van. (Arról, hogy a bezártsággal vegyített mozgásszegény, ellenben nassolásban gazdagabb életmód a narancsbőrt úgy növeszti, mint tapasztalt háziasszony a kovászt, ITT írtam korábban.)

Így most a baráti körömben fénykorát éli minden olyan szépségápolási módszer, amit otthon is meg lehet csinálni, nem kellenek hozzá vagyonokat érő eszközök és időben sem tart sokáig. Pont, mint a száraz kefés masszázs.

Ne azt várd a masszázskefétől, hogy majd eltünteti a cellulitot!

A művelet röviden összefoglalva annyit tesz, hogy egy kifejezetten erre alkalmas kefével szárazon (tehát még fürdés előtt) átdörzsölöd a bőrödet, azért, hogy eltávolítsd az elhalt hámsejteket. Ám ezen felül bőven akadnak még előnyei. Itt jegyezném meg, hogy a legtöbben a narancsbőr elleni küzdelemhez ragadnak kefét, amire viszont nem biztos, hogy ez a leghatékonyabb módszer, tekintettel arra, hogy a rohadék (alias cellulit) nem a bőr felső hámrétegén tanyázik. Viszont, arra tök jó, hogy felpörgesd a vér- és nyirokkeringést, erősítsd a kötőszöveteket, valamint kitisztítva a pórusokat ragyogóbb, feszesebb, puhább és összességében szebb bőrt varázsolj magadnak. 

szarazkefem.png

Ne csak a combjaidat és a „problémás” területeket dörzsöld át!

Mint már említettem, fontos, hogy ne fürdés közben, már vizesen ess neki a bőrödnek a kefével. Nyugodtan lehet hetente többször is csinálni (anyukám, akinek a bőre tényleg egy csoda, minden áldott este rászán pár percet a dologra). Mivel elhalt hámsejtek nem csak ott vannak, ahol a cellulitod, ezért érdemes a kefével az egész testeden végigmenni. A helyes sorrendről (merthogy ilyen is van) jó kis oktató videók vannak a neten, én például ezt követve gyakoroltam be a ma már rutinszerű mozdulatokat. (Ez most úgy hangzott, mintha valami szárazkefe-Jedi lennék, pedig csak két hete használom rendszeresen.)

Az egyik legfontosabb dolog, hogy a simító mozdulatok mindig a szív irányába menjenek és mindig a lábfejednél kezdve felfele haladj.

Nem jó, ha túl finoman „simogatod” magad a kefével, de annak sincs értelme, sőt, még árthatsz is vele, ha túl erősen és fájdalmasan esel neki a bőrödnek. (Ez különösen az érzékenyebb hasi részre és a mellkasra igaz, ha pedig van rajtad seb, sérülés, esetleg megégtél a napon, akkor várd meg, hogy regenerálódjon a bőröd.)

Tájékozódj arról, hogy melyik kefe való neked!

Egy olyan tárgy esetében, mint a masszázskefe - amit hetente több alkalommal is használsz, ráadásul a bőrödhöz masszírozva -, nem mindegy, hogy milyen anyagból készül. Éppen ezért törekedj arra, hogy minél természetesebb anyagból legyen. Én például a Kessa Peeling-kesztyűt és a Luffa és pamut test kesztyűt szeretem, utóbbit azért, mert amellett, hogy természetes anyagokból készült, könnyeben tudok vele bánni. Ezzel szemben a főszerkesztőnk, Anita a For Your Beauty Fa Masszázskefére esküszik. Nemrég pedig elkezdtem szemezni a For Your Beauty nyeles masszázskefével is, hogy könnyebben elérhessem a hátamat is.