1. Beindíthatja a kollagéntermelést 

Bizonyított tény, hogy a C-vitamin belsőleg alkalmazva elősegíti a megfelelő kollagéntermelést, így rugalmasabb, puhább, strapabíróbb lehet tőle a bőröd. A Telegraph cikke szerint azért lett annyira népszerű a C-vitaminozás a szépségiparban, mert ezt a hatást külsőleg is el lehet érni egy megfelelő koncentrátumú szérummal - így elősegítve a még hatékonyabb öregedésgátlást. A cikk szakértője, Dr. Sam Bunting szerint bármelyik aszkorbinsav tartalmú hidratáló terméket választod, látni fogod a hatást: az arcod simább, rugalmasabb, ellenállóbb lehet tőle. 

2. Megvéd a káros UV-sugaraktól 

Na persze ezt nem úgy kell elképzelned, hogy ezentúl C-vitamint kensz majd magadra naptej helyett, de azért jelentős segítséget nyújthat a káros sugarak elleni harcban. Szakértők szerint ajánlott reggel és este is C-vitamintartalmú krémmel ápolnod az arcbőröd, ugyanis antioxidánstartalma nemcsak belülről, de kívülről is segíthet a káros szabadgyökök semlegesítésében. A bőr mélyebb rétegeit pedig belülről táplálhatod, ezért is érdemes jó sok citrusfélét beépítened az étrendedbe. 

3. Gyulladáscsökkentő hatású 

Egy 2013-as kutatás rávilágított, hogy a C-vitamin jelentős gyulladáscsökkentő hatása miatt akár az aknéra és a rosaceára is kiváló hatással lehet – na, ez már valami! Kívülről is felgyorsíthatja a gyógyulási folyamatokat, így hatékony barátod lehet a pattanások elleni harcban. Most már kezdek elgondolkodni azon, hogy azonnal beszerzek egy szérumot... 

4. Szép színt ad 

Tudom, tök furcsán hangzik, de így van: kiderült, hogy a C-vitamin képes közrejátszani a melanintermelési folyamatokban. A melanin egyébként az élőlények szinte minden csoportja által termelt sötét színű pigmentek gyűjtőneve. Magyarul, ha elkezdesz C-vitamintartalmú krémeket használni, egységesebb, lágyabb, egészségesebb hatású bőrtónusod lehet, ráadásul végre megküzdhetsz azokkal a régi hegek, esetleg pattanások okozta pigmentfoltokkal, amelyeket eddig túl nehéznek tűnt eltüntetni.