1. Amikor a rúzsodban már alig van rúzs 

Te is utálod, amikor már tunkolni kell a kedvenc rúzsod, hogy valahogy kikerüljön belőle a maradék? Én ilyenkor egy darabig az ujjammal szoktam felvinni a színt, aztán ha már annyira az alján van az anyag, hogy a kisujjam is túl vastag a kiszedéshez, egy ecsettel szoktam kivarázsolni a tégelyből a maradékot. Ha nem szeretnél emiatt benevezni egy külön ecsetre (ami teljesen érthető), egy fültisztító pálcika is tökéletes megoldás lehet. De az is tök jó megoldás, ha kikaparod a maradékot egy kis tégelybe, így magaddal is viheted 'kipiszkáló' eszköz nélkül. 

ruzzs-gif.gif

2. Ha beszáradt a szempillaspirálod 

Kevés idegesítőbb dolog van annál, mint amikor már napok óta a beszáradt spiráloddal küzdesz, de még mindig nem sikerült eljutnod a kedvenc beszerzőhelyedre, ezért minden reggel próbálod kiküzdeni a maradék festéket a tégelyből. A neten szinte mindenhol azt javasolják, hogy ilyenkor tölts bele egy kis szemcseppet, rázd össze, és már használhatod is. Én egy másik működőképes megoldást is tudok ajánlani: 5-6 csepp argánolajat szoktam belecseppenteni a tégelybe. Ettől nem csak új életre kel a festék, de egyben ápolom is a pilláimat. 

szempillaspiral-gif.gif

Young Money Entertainment/Cash Money Records

3. Alapozó meleg vízben 

Ugye, mennyire idegesítő, amikor az alapozód csomagolásából már nem tudod kipasszírozni az utolsó egy-két napra való adagot? Akár pumpás, akár tubusos a kiszerelés, az utolsó napok mindig rengeteg küszködéssel járnak (én ilyenkor addig nyomom vörös fejjel a tubust, amíg a tükrön nem landol egy jókora adag). Találtam erre egy egyszerű, mégis működő trükköt, amihez nem kell más, csak meleg víz. Önts egy tálba minél melegebb (de azért ne forró) vizet, állítsd bele az alapozós tégelyedet, hagyd benne 5-10 percig, és utána simán el tudod majd használni a maradékot. De ha annyira makacs a tubus, hogy így sem megy, akkor csak vágd ketté a csomagolást - meg fogsz lepődni, mennyi van még benne... 

alapozo-gif.gif

4. Hogy véletlenül se törjön el

Nekem nagyjából 10-ből 9 szemhéjpúderem, púderem vagy pirosítóm szokott eltörni, olyan lyukas a kezem. Ilyenkor persze az adott sminket már képtelenség bárhová is magammal vinni... A legjobb a megelőzés: tegyél egy vattakorongot a púdered lecsukható teteje és a por közé, így ha leejted, kisebb valószínűséggel töröd össze - az egyébként is rettentően törékeny - sminkcuccodat! 

eltort-puder-gif.gif

5. Amikor már alig van a szemceruzából 

A szemceruza-hegyezés nálam mindig felér egy bűvésztrükkel: vagy eltörik, vagy szétmállik, nagyon ritkán lesz igazi ceruzaformája. De erre is van egy nagyon jó trükk: tedd be a hűtőbe pár percre a ceruzát, mielőtt elkezdenéd hegyezni! Meg fogsz döbbenni, mennyivel egyszerűbb lesz így lefaragni belőle. Arról nem is beszélve, hogy mennyi felesleges hegyezést megspórolhatsz ezzel a trükkel. 

szemceruza-gif.gif

6. Ha beszáradt a körömlakk 

Bár a Szaharára emlékeztető lakkokkal már nem sok mindent lehet kezdeni, azért a félig beszáradt, "még jó lesz valamire"-termékek simán megmenthetők egy egyszerű trükkel: fordítsd fejjel lefelé az üveget, és tedd egy tál minél melegebb vízbe pár percre! Így simán kinyerhetsz belőle elég lakkot még legalább egy, de inkább két manikűrözéshez! 

koromlakk-gif.gif