Rövid bilifrizura

Ha te voltál az a lány oviban és alsóban, akinek a szülei mindig meghagyták a gyönyörű hosszú haját, akkor nehezen fogsz azonosulni velünk - azzal a jelentős többséggel, aki a frizurapályafutását valami rettenetes rövid hajjal indította (mert azt könnyebb rendben tartani). A röviddel talán még nem is lett volna baj, de teljesen érthetetlen, hogy a szülők miért voltak annyira ráizgulva arra, hogy ez minél inkább olyan formájú legyen, mintha egy bilit borítottak volna a drága gyermekük fejére. Ha erre valakinek van válasza, kérjük küldje el nekünk a Facebook üzenetben!

Melír

Itt mindenképp szeretném leszögezni, hogy mindegyik hajviselet, amiről szó lesz a cikkben, olyan, ami lehet, hogy nagy vonalakban hasonló ahhoz, amiben te megtaláltad önmagad. De itt pont a nagy vonalakról van szó, mert a most felsoroltak a hajevolúció azon a stációi, mikor még nagyon agresszíven divatosak akartunk lenni, és eltúlzott mértékben próbáltuk követni a trendeket. Például melíroztatással. Ami a mai napig divatos, sőt, nagyon szép is lehet. De abban azért egyetérthetünk, hogy nem úgy, ahogy a 2000-es évek elején viseltük, mikor mintha egy kihúzófilccel rakattuk volna be az eredeti hajszínünktől totálisan elütő tincseket.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

'00s Fashion (@00sfashion) által megosztott bejegyzés,

A fekete

Alig ismerek lányt, akinek ne lett volna meg a fekete korszak. Ez általában a Halász Juditot szinte egyből követő rocker éra velejárója volt, ami egyeseknél azt jelentette, hogy acélbetétes bakancsot kell viselni bőrkabáttal, míg mások Avril Lavigne útmutatásával nyakkendőt vettek fel. De a közös mégis a fekete haj ezekben. Az egy dolog, hogy visszanézed ezeket a képeket, és rájössz, hogy egy Hófehérke bőrszín versenyen magát a névadót is magad mögé utasítottad volna, de még durvább flashback, hogyan borítottátok be az egész fürdőszobát fekete festékkel, hiszen a barátnőiddel szigorúan otthon, egymásnak festettétek a hajatokat.

A vörös

A fekete párja volt a vörös, sőt, mit vörös, piros festés! Szintén hatalmas lázadás volt, családi ebédek központi témája lehetett, a “mint csináltál a gyönyörű hajaddal?” kérdés alapos körbejárása és minden kínos csend feloldásaként használható volt. A mostani kellemetlen hallgatások közepette még talán vissza is sírja az ember ezt a kiváló kivesézhetetlen témát.

A szőke/barna

Még egy gondolat erejéig emlékezzünk meg a drámai színváltásokról, vagyis azokról a nagyon sokszor félresikerült akciókról, mikor szőkéből barnát, vagy barnából szőkét csináltunk magunknak. 

A frufru

Oh, azok a fantasztikus frufruk! Volt félrecsapott, egyenes, rövid, szembelógó, kinek mi. A lényeg, hogy szinte nincs olyan lány, akinek ne lapulna a fiókjában olyan fotó magáról, amit elrettentő példaként tud lebegtetni, hogy milyen frufrut ne vágasson soha senki magának.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tokio Hotel 483 (@483tokiohotel) által megosztott bejegyzés,

A tüsi

A legbevállalósabb mérföldkő a frizuraevolúcióban egyértelműen a tüsi viselet, amit nem is mindenki lépett meg. De azért olyan élménye minden lánynak van, hogy a komfortosnál rövidebbre vágatta a haját, ez pedig még nagyobb vagányság boostot ad(ott), mint befesteni az egész fürdőszobát és hajkoronát fekete festékkel. Más kérdés, hogy utólag visszanézve mennyire örülnénk neki, ha az utókornak szoborban megörökítve ilyen hajjal maradnánk fenn.

A Kleopátra

A nagy most-jól-levágatom-a-hajam akciók sok esetben valóban nem jutottak el a párcentis frizuráig, cserébe megálltak a félhosszú, Kleopátra-hajaknál, amiről minden lány, nő és asszony tudja, hogy ez a Jolly Joker, ami bárkinek, bármilyen korban jól áll. Így persze, hogy kipróbáltuk már, és talán még vissza is térünk majd hozzá. Ennek egy másik népszerű változata, ami sokkal kérdőjelesebb, és sokkal kellemetlenebb visszatekinteni rá, mikor ez a forma hátul felnyírással járt, és előre hosszabbodott. Ezen a ponton pedig morzsoljunk el egy könnycseppet az oldalt felnyírt frizurákért is.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

cleaverldp (@cleaverldp) által megosztott bejegyzés,

Nekünk ezek a frizurák jutottak eszünkbe, te mivel egészítenéd ki a listát? Ha pedig lemaradtál volna a bevezetőben említett cikkről, amiben arról írtunk, miért nézel ki most jobban mint tíz-tizenpár évvel ezelőtt, akkor itt elolvashatod.