Általában a teljesen egyszerű, gyors és a csak a délkelet-ázsiai erdőkben megtalálható gyógynövényeket nem igénylő recepteket keresem, hiszen egy teszt kedvéért nem akarnék különböző netes oldalakról szinte beszerezhetetlen hozzávalókat rendelgetni - ezért is fogott meg ez a fahéjas ajakpakolás. Mert nem kell hozzá más, mint egy kis őrölt fahéj, olívaolaj, egy tálka meg egy kiskanál - az a négy cucc, ami még a legrosszabb életperiódusomban is megtalálható itthon. 

szaj-elotte.png

Ilyen a szám amúgy, mindenféle beavatkozás nélkül

Első lépésként alaposan megtisztítottam a számat, aztán összekevertem egy evőkanálnyi extraszűz olívaolajat kábé fél evőkanálnyi fahéjjal, és szép lassan, az ujjaim segítségével felvittem a keveréket az ajkaimra, majd hagytam két percig hatni.  

Közben nem igazán történt semmi, nem éreztem se csípést, se égést, inkább csak azon gondolkodtam, hogy beújítok egy barna rúzst, mert nagyon bejött a színe. Aztán letelt a két perc, és következett a második rész: az “utántöltés”, csak fahéjjal. A számon lévő olívaolajas keverékre tettem még annyi fahéjat, amennyit elbírt, és vártam további 2-3 percet, jól elszórakoztam közben. 

fahejas-ajak.gif

Aztán letöröltem az egészet egy papírtörlővel, és meglepődve konstatáltam, hogy tényleg duzzasztott valamennyit az ajkaimon - szépek és élettel teliek lettek, de nem olyan instás-természetellenes módon, csak kellemesen. Annyira megtetszett a végeredmény, hogy muszáj volt valami színt is rátennem - na, ilyen a házi, fahéjas ajakduzzasztás. 

fahejas-duzzasztas-vegeredmeny.gif

Azt mondjuk nem állítom, hogy mostantól minden reggelemet így kezdem (oké, összesen 5 perc, de akkor is macera), viszont ha egy eseményre leszek hivatalos, vagy szeretnék kicsit nőiesebb, teltebb ajkakat a vörös rúzsom alá, akkor mindenképpen bevetem majd ezt a módszert, mert természetes, teljesen fájdalommentes, és tényleg használ!