Megakadt a szemem egy koffeines arcmaszkon, gondoltam, nem lehet véletlen, hogy olyan sampont és bőrfeszesítőket is árulnak, amikben ez a fő alapanyag. Miután utána olvastam, kiderült, hogy sok pozitív hatása van a bőrre, és a benne lévő gyulladáscsökkentő anyagoknak köszönhetőn segíthet eltüntetni a szem alatti duzzadást is. Serkenti a keringést, helyileg alkalmazva elvezeti a felgyülemlett nyirokfolyadékot, ami a sötét karikákat okozza.

Ezeket olvasva hirtelen megvilágosodtam: mi lenne, ha a reggeli kávémat, ami a kukában kötne ki, újrahasznosítva felkenném a szemem alá?

 A neten böngészve rátaláltam egy egyszerű receptre: csak össze kell keverni fél csésze meleg kávét egy csomag zselatinporral. Ezt a leírást mintha nekem találták volna ki, ki se kellett mozdulnom ahhoz, hogy összeszedjem a hozzávalókat. Én kapszulás kávét iszom, úgyhogy most is azt használtam. Az elkészítése baromi egyszerű. Vegyél egy átlagos reggelt, amikor már ébredés után fél órával azt nézed, hogy mikor lesz már vége a napnak, adj hozzá egy kisebb csésze újra felmelegített kávét és jól keverd össze fél zacskó zselatinporral.

Utána öntsd a löttyöt egy alacsony peremű tálkába, egy órát pihentesd a hűtőben, és már teheted is fel a szemedre. Mivel nem tartok itthon Instagram-kompatibilis, cuki kis üvegtálacskákat, egy csatosüveg tetejét szedtem le és abba öntöttem a folyadékot. Miután egy órát hűlt a hűtőben, a fedőből könnyen ki tudtam szedni a megkötött zselés trutyit, ami egy puha koronggá állt össze, és amit simán csak félbevágtam, hogy passzoljon a szemem alá. A zselés állaga miatt simán ott marad a bőrön.

Érzésre szuper, puha, hűsítő, kellemes kávé illatú. Nekem már korábban is bevált, ha valami hideget tettem a szemem alatti duzzanatkora, de a kávéval együtt még látványosabban hatott. A zselé alatt éltre kelt a bőröm, a táskákat szépen eltüntette, szóval nálam ez a kávés szemtapasz tuti előkerül majd egy-egy húzósabb éjszaka után.