Az egész dolog ott kezdődött, amikor az egyetem első évében rengeteget jártunk bulizni, és a rosszabbnál rosszabb piák után valahogy megszerettem a sört - persze továbbra is hangsúlyozom, hogy nem mindennapos fogyasztásról beszélek, inkább hétvégi és ünneplős alkalmakról. Ezt a “jó” szokásomat azóta is megtartottam: mindegy, hány idióta faszi mondta már nekem, hogy a sör nem nőies ital, én szeretem, és kész, úgyhogy ha iszom, sört iszom.  

Amellett a tény mellett pedig nem tudok elmenni, hogy 10-ből 10 alkalommal szebb tőle a bőröm másnap. 

Sokat dumáltam már erről a barátnőimmel, akik közül kettő szintén sörszerető - rájuk pontosan ugyanígy hat. Most persze mondhatnád, hogy biztos az alkohol okozta dehidratáció “szárítja” le a pattikat, én is gondoltam rá - de nem minden buli után ilyen a bőröm, főleg nem akkor, ha borozom, vagy rövidezem.  

A sörnek tehát egyértelműen egyedi szépítő ereje van, legalábbis az én bőrömmel nagyon jót tesz - utánajártam, miért. 

Sörélesztő 

A sörélesztő (ami nyilván a sör szerves összetevője) egy olyan gombaféle, ami elképesztően gazdag ásványi anyagokban, B-vitaminokban és krómban. Nem véletlen tehát, ha egy nagyobb dózis után ragyogóbb lesz tőle a bőr - ezért is érdemes tabletta formájában szedni. Én már három hónapja tolom a sörélesztőtablettát, és egyértelműen látható a hatása! 

Antioxidánsok 

Tudtad, hogy a sör tele van szelénnel, ami egy antioxidáns hatású ásványi anyag, ami rugalmasabbá tudja varázsolni a bőrt, és képes megakadályozni a sejtkárosító szabadgyökök felszabadulását? Nos, én sem, de már tudom, miért ruganyosabb az arcbőröm tőle... Ja, és glutation is van benne, ami szintén fontos antioxidánsa nemcsak a bőrnek, de az egész testnek. 

Aminosavak 

A cisztein a nem esszenciális aminosavak egyike, és egy csomó, többek között a bőrnek is hasznos elem anyagcseréjének alapja. Ezek közül a legfontosabb a biotin (H-vitamin), ami gyakorlatilag a bőr és a haj vitaminja... 

Dehidratáltság 

Bár tiltakoztam az elején, be kell vallanom, abban a teóriában is van némi igazság, hogy a sörben található alkohol szárító hatása okozza a pattanások eltűnését... De ez egy nagyon egészségtelen és becsapó hatás: ha a bőröm kiszárad, az semmi jónak nem lehet jele. És persze azt is tudjuk, mi jön ezután: olajosodás... A-a, kösz, nem. Pont ezért érdemes a sör szuperszépítő tulajdonságait ritkán, ésszel élvezni, vagy ami még jobb: tabletta formájában! Csak ajánlani tudom a sörélesztőt, elképesztő hatása van nemcsak a bőrre, de a hajra is!