A kis Anastasiya mindössze két és fél éves volt, mikor édesanyja beindította a modellkarrierjét, és négy éves korára már meglehetősen híres volt. Sok márka reklámozta vele szívesen a termékeit, mert nagyon természetesen viselkedett a kamera előtt, és egyáltalán nem érezte magát kényelmetlenül. 2015-ben anyukája, Anna létrehozta a kislány hivatalos Instagram profilját, hogy minél többen ismerhessék meg az arcát. Jelenleg 1,4 millió követője van.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Анастасия Князева (@knyazeva_anastasiya_official) által megosztott bejegyzés,

2017-ben a The Daily Mail azt írta a hat éves Anastasiyáról, hogy ő „a legszebb kislány a világon”  - ezzel a híres francia gyerekmodell, Thylane Blondeau nyomdokaiba lépett. Az embereket lenyűgözte babaszerű külseje és hatalmas kék szemei. 2018-ban a L’Officiel listája szerint ötödik volt a világ legszebb gyerekeinek listáján. Számos világmárka szerződött le vele a Kengurutól a Kia Motorsig, emellett TV-showkban és filmekben is szerepelt.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Анастасия Князева (@knyazeva_anastasiya_official) által megosztott bejegyzés,

A hírek szerint az őt körülvevő hatalmas figyelem ellenére Anastasiya egy teljesen átlagos kisgyerek életét éli, amit lássuk be, elég nehéz elhinni. Mindenesetre az internetes sajtó szerint ő egy teljesen átlagos kisiskolás, és valójában még nem is érti, hogy mennyire népszerű. Édesanyja azt nyilatkozta, hogy a kislány nagyon meglepődött, mikor az iskolatársai a szünetekben körbevették, hogy megismerkedhessenek vele. Állítólag a szülei mindent megtesznek annak érdekében, hogy ne legyen belőle „díva”, és átlagos gyerekként nevelhessék fel. (Bár kevés olyan átlagos gyerekről tudunk, aki rendszeresen fotózásokra jár, és jelentős összeggel gyarapítja a családi kasszát.)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Анастасия Князева (@knyazeva_anastasiya_official) által megosztott bejegyzés,

A hírek szerint a kis Anastasiya angolul tanul, táncórákra jár és az éneklés a kedvenc hobbija. Ha felnő, akkor cukrász, vagy állatorvos szeretne lenni. A kislány családja korábban semmilyen kapcsolatban nem állt a divatvilággal vagy a modellszakmával – az anyukája közgazdász, az apukája pedig az autóiparan dolgozik, és van hét évvel idősebb bátyja. Mindent megtesznek azért, hogy Anastasiya karrierjét támogassák, de az még erősen a jövő zenéje, hogy felnőttként is modellkedni fog-e.