Zsírosabb hajtő, szárazabb, seprűszerű hajvégek. Ha ismerős a felállás és a te séród is hasonló állapotban van, akkor gondolom megérted, hogy miért lett elegem és kezdtem el hajregeneráló tippek után kutatni. Ha pedig valamivel tele van a net, akkor azok a házi praktikák. Hogy szűkítsem a találatok számát, a következő szempontok szerint kutattam: otthon is megcsinálhassam, ne kelljen az alapanyagokért Burmáig zarándokolnom, ne kerüljön egy wellnesshétvége árába, és ne kelljen vele sokat pepecselnem. Fene a spéci igényeimet! Viszont a találatok között egyszer csak felbukkant az aszpirin.

A világ egyik leggyakrabban használt gyógyszere állítólag nem csak jó fájdalomcsillapító, de akár a pattanások és az élettelen haj kezelésére is alkalmas.

Nagy volt az öröm, ugyanis amellett, hogy mindig lapul egy csomaggal a gyógyszeres dobozomban, még a pakolás összeállítása sem nagy kunszt. Annyi csak a teendő, hogy por állagúvá kell törni 3-4 szem tablettát,elkeverni az egyébként is használt samponoddal, majd hajat mosni a cuccal. Arra kell csak vigyázni, hogy finomra törd a kis fehér korongokat, mert ha darabos marad, felsértheti a fejbőröd.

aspirinkep2m.jpg

Valamennyire ismerem már ezeket a csodát ígérő trükköket, ezért egy dolgot tapasztalatból tudok: ritkán történik meg, hogy bármilyen DIY-kotyvalékkal fél percig hajat mosol, és máris Aranyhajjá változol.

Ezért én egy kicsit variáltam a recepten: első körben hajat mostam samponnal, leöblítettem, és csak azután masszíroztam a fejbőrömbe a samponos-aszpirines keveréket, majd 15 percig fent hagytam. Fura volt, hogy miközben a pakolást masszíroztam a fejbőrömön, kicsit habzott  a cucc, pár perc után pedig mintha beszívta volna a hajam az egészet.  

Miután letelt a negyed óra, leöblítettem a pakolást, és a hajvégeimre balzsamot tettem. Azért fontos, hogy a hajtőre ne menjen a balzsamból, mert azzal a pakolást is lemosod, plusz ha zsíros a fejbőröd, csak rontasz a helyzeten. Ezután gyorsan megszárítottam a hajamat, és szemügyre vettem a végeredményt.

A siker majdnem teljes volt.

Tényleg úgy tűnt, hogy a zsírosságot csökkentette,  és szépen szállt a hajam (ami hajmosás után sem jellemző) sőt, még a várva várt ragyogást is látni véltem. A maximális pontszámot mégis nehezen adom meg, mivel fél nap elteltével már újra éreztem, hogy a frissen mosott séróm kezd veszteni a szépségéből. Ezzel együtt jól vizsgázott az aszpirin, úgyhogy az is előfordulhat, hogy nem csak fejfájáskor fogom előkapni.