Ma már sokféle száraz sampon elérhető, van spray, por állagú, de már gondolnak külön a sötét illetve a világos hajúakra is. Sokszor használom én is valamelyiket, nekem legjobban a por állagú vált be. Ha nem akarsz venni, akkor otthon is csinálhatsz magadnak. Nagyon egyszerű, mondom, hogyan kell.

Csupa olyan dolog kell hozzá, amit nagy valószínűséggel megtalálsz a konyhaszekrényedben: kukoricakeményítő és szódabikarbóna.

Pontos arányok:

  • ¼ csésze kukoricakeményítő
  • 1 evőkanál szódabikarbóna

Egy tárolóra is szükséged lesz, a legjobb, ha egy kiürült hintőporos dobozba teszed, és jó alaposan összerázod. Ennél többet ugyanis nem is kell vele csinálnod, ráadásul így az adagolás sem probléma.  Ez a házi recept ugyanúgy működik, mint bármelyik bolti, ha használsz száraz sampont, egyszerűen csak csináld ugyanazt. Próbáld ki, mi válik be, én legtöbbször ébredés után dobom be ezt a házi szert, amikor tényleg sietnem kell.

Először körbe beszórom a hajtöveket, ezután kezdek haladni a homlokomtól hátrafelé. Csak leválasztok részeket és ugyanígy megszórom a száraz samponnal – ja, és nem spórolok a cuccal. Ilyen korra már látványosan fehér a hajam, szóval felkötöm egy laza kontyba. Szeretem, ha egy kis ideig áll rajta a dolog, nekem sokkal szebb és tartósabb tőle a végeredmény. Ez alatt fogat mosok, vagy kisminkelek, hogy haladjon a reggel. Azért azt tudd, hogy a száraz sampon nem helyettesíti a rendes sampont, szóval egyszer-kétszer használd csak egy héten.