Nemrég írtam cikket arról, hogy 30 éves koromra végre megtaláltam azt a frizurát, ami jól áll az arcformámhoz – ez pedig a long bob fazon, ám mielőtt idáig eljutottam volna, még frufrut vágattam magamnak. Családi örökség nálunk a magas homlok, és Rachel McAdams példáját követve, gondoltam, rajtam is segít ez a trükk. Nem tévedtem nagyot. Az idő nagy részében szerettem az új fazont, ám sajnos rá kellett jönnöm, hogy nem a legpraktikusabb viselet a mindennapokban...
 
 

Rita Téklesz (@rituteklesz) által megosztott bejegyzés,

 
Kb. 1 hét alatt megnő
 
Oké, ebben valószínűleg speciális eset vagyok, mert baromi gyorsan nő a hajam. Ez pedig azzal jár, hogy hetente vághatom a frufrumat, ami persze SOHA nem sikerül úgy, mint a fodrászomnak (nyilván azért, mert ő fodrász, én meg nem). Volt, hogy kicsit megszaladt az olló, és konkrétan egy fordított V betűt nyestem a hajamba. Ilyenkor két választása van az embernek: vagy úgy hagyja, vagy szintbe hozza, és akkor sokkal rövidebb lesz az egész, ami csak keveseknek áll jól... Én nem tartozom közéjük.
 
Aktív sportolás mellé nem túl ideális...
 
Én rendszeresen, általában heti 5-ször jógázom, és oké, ez nem éppen sport, de higgyétek el, meg szoktam izzadni rendesen... Az izzadás pedig baromira nem frufru-kompatibilis. Vagy elcsatolom, de akkor a belőtt fazonnak annyi, vagy leengedve hagyom, de akkor meg a homlokom bőre fullad meg, ráadásul így is vállalhatatlan lesz utána a hajam. Még az elején azt gondoltam, hogy „ó, de hát tök jó, mert csak megmosom külön a frufrum, és máris frissebbnek látszik a hajam”. Igen ám, de ha külön megmosod, akkor a frizkód többi részén sokkal szembetűnőbbé válik az esetleges zsírosodás... Ami, ugye, sosem esetleges.
 
Warner Bros. Television Distribution
 
Nyáron olyan, mintha sapkát viselnék
 
Nagyon vastag és sűrű a hajam, amiért a barátnőim utálnak, pedig ez nyáron egyáltalán nem irigylésre méltó adottság... A legnagyobb melegben felkötöm a hajam, máshogy nem is élném túl, na de a frufruval mit csináljak? Az elcsatolás a fentebb említett okok miatt nem opció, így viszont percenként törölgethetem a homlokom egy zsepivel, mint az idősek. Arról nem is beszélve, hogy meggyullad a fejem tőle. És természetesen ott nem is barnulok, így sötétben elég csak elhúznom a frufrumat, hogy megtaláljanak a fehéren világító homlokomnak köszönhetően...
 
A lenövesztés egy kínszenvedés
 
Már benne vagyok a folyamatban, körülbelül 2 hónapja kezdtem el, és bár tényleg gyorsan nő a hajam, még így is baromi zavaró – az eleje volt a legrosszabb, amikor csak kicsit tudtam oldalra fésülni, és úgy néztem ki, mint egy eminens diáklány. Aztán próbálkoztam a függönyfrufruval is, de azt a pár napot próbálom kitörölni az emlékezetemből. Most pedig pont az a szakasz van, amikor még éppen nem tudom a fülem mögé tűrni, így mindig belelóg a szemembe. So much fun!
 
 
(Fotó: Irsai Nóra)