A probléma úgy tűnik olyannyira nem egyedi, hogy a Manduka nevű, kifejezetten jógakellékek gyártására specializálódott cég kifejlesztett egy olyan speckó hordozható szőnyeget (98 dolcsiért meg is lehet rendelni a weboldalukról), ami magába szívja az izzadtságot, sőt, még az ilyenkor felszabaduló nem túl kellemes szagokat is semlegesíti.

A különleges matrac nedvszívó gumianyagába aktív szenet kevertek, ennek köszönhető, hogy állítólag még az is stabilan kivitelezheti az összes ászanát rajta, akin több lé folyik le egy egyórás edzés alatt, mint a Niagara vízesésen. Az meg már csak hab a tortán, hogy a szaga sem lesz olyan, hogy hazaúton a metrón egy idő után átszállnak a szomszéd kocsiba az emberek, otthon pedig még az egyébként mindenre ráfekvő kutya is nyüszítve szalad odébb, ha kiterítjük előtte.

Ha van olyan lelkes jógás (vagy egyéb talajgyakorlatokat tartalmazó sportot rendszeresen űző, mivel a cég hangsúlyozza, hogy a cucc nem csak jógázáshoz használható), akinek belefér, hogy 25.000 forintnak megfelelő dollárt költsön egy gumiszőnyegre, az örülhet: több helyen is azt írták a tesztelők, hogy valóban működik, és tényleg kellemesebb és kényelmesebb rajta a mozgás.