Persze az elmúlt évtizedben hordtam (néha) ruhákat is, de mindig társult vele az a kellemetlen, dörzsölő, sebesedő, csípő érzés. Kábé 18 éves koromig amúgy azt hittem, hülye vagyok, és csak engem zavar a dolog,

aztán rájöttem, hogy még a legvékonyabb lányok között is van olyan, aki gyűlöli, ha akár egy picit is dörzsölődik a bőre a szoknya alatt. 

Azt a hiú ábrándot, hogy majd lefogyok, aztán lyuk lesz a combjaim között, szerencsére hamar elengedtem, de sajnos egy időre a szoknyákat is száműztem, mert nem találtam megoldást. Nagyjából 19 lehettem, amikor eldöntöttem, hogy véget vetek ennek a baromságnak, elkezdek ruhákat is viselni és megtalálom a nekem megfelelő módszert. Tudom, tele a net hintőporos tippekkel, meg erre a problémára készült krémekkel, de most inkább megosztom veled azt a három trükköt, ami nagyjából nulla forint befektetéssel szabadít meg az ördögi combdörzsölődéstő, ráadásul nekem 100 százalékig bejött. 

1. Homemade biciklisbugyi 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Le Journal Lingerie (@le_journal_lingerie) által megosztott bejegyzés,

Amikor egy eseményre készültem valamelyik nyáron, ezerrel elkezdtem alakformáló, és egyben combok közötti dupla réteget biztosító fehérneműket keresni a neten. Találtam is dögivel, de az árak nem voltak annyira barátiak, ráadásul, amiket nézegettem, azok olyan hosszúak voltak, hogy leértek a modell térdéig, nekem meg egy rövid ruha alá kellett volna fellélegzés. Ha te sem akarsz rengeteg pénzt kidobni az ablakon, de mégis jól jönne egy-két plusz réteg az összeérő combjaid közé, fogj egy alakformáló harisnyát a fiókodból (tuti, hogy találsz legalább egy olyat, amin lyuk is van), és vágd le! Arra azért figyelj, hogy ilyenkor a vége könnyen felpöndörödik, úgyhogy valahol a térded felett vágd el – de ha nagyon precíz akarsz lenni, varrd is le az alját! Én folyton ilyet hordok szoknyák alá, mert kényelmes, vékony és még a hasamat is leszorítja, szóval tökéletes kombó. 

2. Sima stiftes izzadásgátló

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sebamed Australia (@sebamed_au) által megosztott bejegyzés,

Annyi izzadásgátlós sztorit olvastam már combösszeérés terén is, hogy úgy döntöttem, bekenem az érintett területet a kedvenc izzadásgátló dezodorommal, és megnézem, működik-e. Meglepődtem, hogy mennyire jó érzés volt! Bár 35 fokban ez a megoldás kicsit hibádzik (túl hamar leizzadtam, akármit kentem-fújtam oda), azért 28-30 fokig elég tartós, akár több órán keresztül is simább lépéseket biztosít. Érdemes kipróbálnod, ha legközelebb szoknyás napod lesz, de ha spéci izzadásgátlót szeretnél erre a területre, próbáld ki azt, amire Kriszti esküszik!

3. Vazelin 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ayu (@cheerful_d) által megosztott bejegyzés,

Bár a legtöbb netes tipp éppen az izzadás gátlását javasolja (vagy legalábbis a combok közötti rész nedvességmentesítését, például hintőporral), szerintem a legnagyobb melegben az a jó, ha elcsúsznak egymás mellett a lábak. Nekem a vazelin az abszolút nyertes, ha kánikuláról van szó: néha kell csak újrakenni, és egy csomó ideig könnyedén csúszkálnak egymás mellett a combjaim. Ez pedig elveszi azt az idegölő, dörzsölődő érzést és különösen kellemes érzést kelt. Kicsit olyan, mintha frissen léptem volna ki egy medencéből. Próbáld ki te is, szerintem be fog jönni! Ráadásul a tiszta, gyógyszertári vazelinnek még sebgyógyító hatása is van.

Amiatt pedig sose aggódj, hogy összeérnek a combjaid, hiszen ez teljesen normális, sőt, sok esetben az egészség jele lehet!