Képgaléria

Tina saját elmondása szerint 5 éve géllakkoztat, és legtöbbször otthon, magának szedi le. Én is magamnak szoktam lekaparni, és mindegy, hogy acetont vagy reszelőt használok, az igénybevételtől az én körmeim is pont így néznek ki. Kissé töredezettek, el vannak vékonyodva, szóval látszik, hogy megtépázta őket a sok tortúra. Egy korábbi mikroszkópos kalandjának köszönhetően viszont sejthettem volna, hogy ránagyítva a helyzet még sokkal durvább lesz.

„Fúj, de undorító!” – szörnyülködik szegény lány, aki már az első nagyításnál sokkot kap, amikor meglátja, hogy a körme alatt az elhalt bőrbe kicsi szőrszálak vannak ragadva. Oké, tényleg nem túl szép látvány, de nekem inkább az jut eszembe, bár az lenne a legnagyobb bajom, hogyan néz ki nagyító alatt a körmöm alja...

Itt már a leszedett géllakk helyére nagyít rá. Úgy néz ki a körme, mintha a Jégkorszak egyik jelenetét látnám. A legutolsó, ami eszembe jut a képről, az az „egészséges köröm”, pedig ő még nem is tépkedi a félig lejött műkörmeit, mint egyesek… Ennél a pontnál tényleg örültem, hogy nem tartok itthon semmilyen nagyításra alkalmas eszközt.

Nem vagyok szívbajos, de ezután a kép után még jobban fogok figyelni a kézmosásra és a kézápolásra. A körömágynál durván feltépett körömcafatok lógnak mindenfele, és itt is látszanak a kis fekete szöszök, és az a sárgás szín eléggé egészségtelenül néz ki. Para!

Hiába sejtette Tina, hogy a mikroszkóppal olyat is látni fog, ami szabad szemmel (hála az égnek) sosem, mégis elbizonytalanodott, hogy hosszú távon megéri-e tovább roncsolnia a körmeit. Nyilván arra jutott, hogy vállalja a kockázatot, amit én teljesen megértek. Nem is tudom, milyen borzalmakat kellett volna látnom ahhoz, hogy soha többé ne géllakkoztassak...Ez van. Egy szép körömlakk legalább eltakarja a csúf igazságot.

Képek forrása: Tina Yong Youtube csatornája