1. Nala

A kisasszonyt öthónaposan hozta el a menhelyről a gazdája, azóta pedig nemcsak több mint hét év telt el, de Nala Guinness-rekorder is lett, ő ugyanis a legtöbb követővel rendelkező cica az Instagramon (jelen állás szerint 4 millió rajongója van). De nincs is ebben semmi meglepő, hisz egy ilyen trendkövető hölgy, aki nem mond nemet az unikornisos kiegészítőkre.

2. Lil Bub

Szintén mentett cica, akinek a kidülledő szemeibe és lógó nyelvébe az internet pillanatok alatt beleszeretett. A mindennapjaira több mint kétmillióan kíváncsiak, így az Instáját arra is használja, hogy népszerűsítse az örökbefogadást és a saját képével ellátott termékeit árujla, de az idő nagy részébe cicáskodik, ahogy kell. Kedvenc kiegészítői pedig a vicces fejfedők és sálak.

3. White Coffe Cat

Coffe négyéves, szingli, trendi és egyébként ráktúlélő. A cica jelenleg jól van, amiről nagyjából napi szinten tájékoztatja a közel kétmilliós követőbázisát. A rajongóinak gyakran szemüvegben köszön be, amiből legalább két pár birtokol és minden bizonnyal jól ismeri a pápaszemesek összes kínját.

4. Smoothie the Cat

Mielőtt még azt gondolnád, hogy van valami furcsaság a macskákkal és az italnevekkel, szólunk: Smoothie esetében a név nem a gyümölcsös turmixra utal, hanem a nagy és selymes szőrére. Még képernyőn keresztül is lehet érezni, milyen fincsi puha lehet őt megölelni! Ha a macskáknál létezik sóvárgás más külseje iránt, biztos sok cicatársa irigykedik erre e tökéletes szőrzetre, kicsit olyan lehet ő a macskatársadalomban, mint Ariana Grande és a hibátlan lófarka az emberlányok között.

5. Venus the Two Face Cat

Ha Venus ember lenne, akkor őt is azok között a gyönyörű és sikeres modellek között emlegetnénk, akik azzal lettek híresek, hogy nem tökéletes a külsejük. Vagyis pont, hogy úgy tökéletesek ahogy vannak, csak a társadalom részéről van szükség némi érettségre, hogy ezt lássa.

6. Coby the Cat

“A legszebb macska a világon: én” - írja Coby a bemutatkozójában, és ezzel valóban nehéz lenne vitatkozni. A több mint másfél millió követője egész biztosan nem kérdőjelezi meg a kijelentést és miért is tennék, ha egy ennyire fess legényről van szó?

7. Hosico

Az ötéves skót rövidszőrű macska már kiscica kora óta influenszer. Nem is véletlen, hogy a neve japánból lefordítva “gyereksztárt” jelent. Mivel a kerek pofájú, kék szemű puhasággombóc nem tud személyesen jelent lenni minden követője életében, így többek között párna formájában lehet megvásárolni és ölelgetni. Egyébként pedig eléggé képben van a fesztiváltrendekkel is:

8. Suki

A kifinomultság maga Suki, aki nemcsak a megnyerő külseje miatt népszerű a közösségi médiában, hanem azért is mert magát “a kalandok macskájaként” definiálja. És valóban, szemben más cicákkal ő nem a lakás leglehetetlenebb pontjain elbújva és pihengetve tölti a napjait, hanem a gazdájával a világot járják és posztolgatnak.

9. Princess Cheeto

A hercegnő instáját a legmenőbb profilok között tartják számon, ami érthető is, hiszen Cheeto baromi jópofa művészi fotókhoz ül, fekszik és néz modellt az esetek többségében.

10. Hamilton the Hipster Cat

Hipszter Hamilton szintén mentett cica és a parádés bajsza tette világhírűvé. Az úriember az ismertségét jó célra használja, ő is, ahol csak tudja népszerűsíti az örökbefogadást. Ha kell még ki is csípi magát, hogy az üzenete minél több potenciális macskatulajdonoshoz eljusson.

Nyitókép: Coby the Cat és Suki Instagram oldalai