1. Nyugisabb hormonok, szebb bőr

A New York University tanulmánya szerint az állati eredetű zsírok fogyasztása befolyással lehet a hormonháztartásodra, így a vegánoknak sokkal kiegyensúlyozottabb, egészségesebb lehet a hormonszintje. Ez pedig nem csak a hangulatingadozásokat segít elkerülni, de a pattanások, gyulladások megjelenését is a bőrön.

2. Nem kell aggódnod az izzadás miatt

Oké, nem arról van szó, hogy a vegánok valamiféle szuperemberek, akik soha nem izzadnak, de legalább a testszag miatt kevésbé kell aggódniuk. Ezt ugyanis nem a verejték, hanem a verejtékben található baktériumok elszaporodása okozza. A vegánok szervezetében kevesebb a toxin, kevesebb a baktérium, így kevésbé okoz gondot a testszag is.

3. Erős, egészséges haj

A kiegyensúlyozott vegán étrend gazdag tápanyagokban és friss zöldségekben, valamint a vegánok jellemzően sok mandulát, lencsét, csicseriborsót és kelt fogyasztanak, így nem kell aggódniuk a B-vitamin, a K-vitamin, a szelén és a kálium bevitele miatt. Ezek a vitaminok és ásványi anyagok pedig a garanciát jelentik a gyorsan növő, egészséges, fényes hajra.

4. Szebb körmök

A vitaminok és ásványi anyagok, amelyek a szép hajért felelősek, a körmeidet is megerősítik. Ha vegán vagy, és kiegyensúlyozott diétát követsz, valószínűleg soha nem kell amiatt aggódnod, hogy letörnek a körmeid.

5. Anti-aging hatás

A húsok és toxinok fogyasztása felgyorsítja a sejtek öregedési folyamatát, míg a vegán étrend, ha az időt visszafelé nem is tudja forgatni, abban segít, hogy ne öregedj gyorsabban, mint ahogy az természetes. Az állati eredetű termékek elhagyásával így jóval később jelennek meg az első ráncok, kezd el ritkulni a hajad és kopnak az ízületeid, mintha „normál” étrendet követnél.