Drága ékszerek

A nyaralás jó része a legtöbbeknek a strandolásról szól, amihez semmi szükség ékszerekre, főleg nem drágákra – valószínűleg te sem szeretnéd a kedvenc fülbevalód, vagy karkötőd elhagyni úszás közben. Azokon az ékszereken kívül, amiket otthon sem veszel le soha (már ha egyáltalán van ilyen), inkább csak pár könnyű bizsut vigyél magaddal, amik minden cuccodhoz illenek, például egy karika fülbevalót, egy nyakláncot, és egy gyűrűt. Úszni, vizisportolni igazából mindig úgy kellene, hogy nem viselsz ékszert, mert balesetveszélyes, és a nemesfémeknek a víz sem tesz igazán jót.

Könyvek

Hacsak nem vagy akkora mázlista, hogy egy hónapra utazol, teljesen felesleges 3-4 könyvet betömni a bőröndödbe. Tedd a szívedre a kezed: volt már olyan nyaralás, ahol egy könyvnél többet olvastál el (ha egyáltalán)? Na ugye. Ha óriási könyvmoly vagy, akkor pedig inkább szerezz be egy E-könyv olvasót – már egész jó áron hozzájuk lehet jutni, és korlátlan mennyiségű könyvet és újságot tölthetsz le rájuk. Sőt, ha mobilodra is: ha nagyobb méretű okostelód van, csak egy app kell, és azon is kényelmesen olvasgathatsz.

Edzőcucc

Ez megint olyasmi, amivel kapcsolatban szükséges lesz némi önkritikára: tényleg olyan szinten a mindennapjaid része a sport, hogy nyaralás közben is rendszeresen időt fogsz szakítani arra, hogy elindulj futni, vagy lemenj az edzőterembe? Vagy inkább csak arról van szó, hogy úgy vagy vele, hogy végre lesz egy kis szabad időd, és a hotelnek úgyis van saját terme, szóval szándékodban áll MEGPRÓBÁLNI, hogy rávedd magad a mozgásra? Nos, van egy rossz hírem: ezek a próbálkozások általában kudarcba fulladnak, mert valahogy mégis jobban esik egy órával többet aludni, vagy csak nyugiban napozni a parton, vagy a medence mellett. Emiatt ne legyen lelkifurdalásod, hiszen pihenni mész, viszont ne is pakold be feleslegesen a sportmelltartód meg az edzőcipőd.

Magassarkú

A szexi tűsarkú olyasmi, amit a nyaralásod alatt legfeljebb egyszer fogsz felvenni, valószínűleg akkor, amikor szórakozni mész – és akkor is körülbelül fél óra után már azt fogod kívánni, hogy bárcsak maradtál volna a lapos talpú szandálodnál. A nyár a nagy parti séták, áttáncolt éjszakák, medencés bulik időszaka, és ezek közül mindegyiken jobban fogod magad érezni olyasmiben, ami kényelmes, és nyugodtan ugrálhatsz, meg szaladgálhatsz is benne, ha épp úgy jön ki a lépés. Nyugodj meg, a vonzerődből semmit sem fog levonni, ha nem tíz centis sarkakon imbolyogsz.

Sminkkészlet

Egy fényvédős BB-krém, egy rúzs, egy korrektor és egy szempillaspirál bőven elég lesz, hidd el – ha már szépen lebarnulsz, minek a bőrödet sminkkel eltakarni? Ha nagyon extra akarsz lenni, még pakolj be egy higlightert, de egy sminkcuccokkal teletömött neszesszer tényleg csak feleslegesen foglalja a kofferben a helyet, mert a forró napokon, meg a fülledt estéken sem fog jól esni tetőtől talpig rohangálni. Hagyd egy kicsit pihenni a bőröd, hadd nyaraljon ő is!